La Maledicció de Monza no pot amb el rècord de Verstappen

Continuen els problemes a Ferrari a casa

Carlos Sainz. | PETER FOX / GETTY

Carlos Sainz. | PETER FOX / GETTY

Max Verstappen ja és el pilot amb més victòries consecutives de la història (10) després de trencar el que es coneix com la 'Maledicció de Monza'; cinc guanyadors diferents durant els últims cinc anys.

Els Ferrari jugaven a casa, i amb l'avantatge de les rectes del circuit. Carlos Sainz ho havia aprofitat ja durant la quali per fer-se amb la pole position, i conservava la plaça a la sortida, que ha arribat més tard després que Yuki Tsunoda quedés aturat a la pista per un problema mecànic durant la volta de formació.

Sainz volia posar distàncies i Verrstappen, es mostrava optimista, reportant problemes de grip pels de Ferrari. Però després dels primers intents es convertien en queixes per la velocitat punta dels de Maranello. Finalment, després de molts intents, Sainz ha bloquejat pneumàtics, i tot i intentar aguantar per l'exterior, Verstappen tenia l'interior de la xicana.

Charles Leclerc tampoc aconseguia ajudar el seu company d'equip, tot i haver-se mantingut al DRS de Verstappen, i es veia obligat a defendre's de Sergio Perez, que li havia pres la posició a George Russell, i que finalment ha avançat al monegasc a la recta principal, una mica més tard de la primera parada, a la volta 32, després que el mexicà se saltés la primera corba diverses vegades, fins i tot, arribant a tocar la terra.

A la volta 46, també després d'una llarga lluita, els de Red Bull han assegurat el doblet, i han deixat l'últim esgraó a disputar-se entre els de Ferrari. Els dos germans s'han barallat fins al final; Sainz perdia el DRS i Leclerc arribava amb més ritme, l'avançava per l'interior de la recta, però el madrileny aguantava tornant a l'interior, allargant la frenada. Ambdós entraven passats a la corva, i Leclerc acabava aixecant el peu per no endur-se el seu company per davant. El monegasc ho tornava a provar, però, en la darrera volta, amb els dos monoplaces passant-se de frenada de nou, i Leclerc blocant els pneumàtics, en un intent que ha estat a punt d'acabar amb la cursa dels de Maranello al circuit de casa, després que l’equip donés via lliure per la lluita.

Per darrere, la lluita estava entre companys d'equip; Lando Norris feia un undercut a Oscar Piastri, que es trobava el seu company a la sortida del box, arribant a topar amb el britànic, però perdent la posició. També s'ha vist les cares amb l'altre britànic, Lewis Hamilton, que volia avançar l'australià, fins al punt d'estrangular-lo i causant un toc i una sortida de pista, que ha acabat amb Piastri entrant a box per canviar l'aleró davanter, i a Hamilton amb cinc segons de penalització.

Però el set vegades campió del món ha salvat la posició, en la sisena, per darrere del seu company d'equip, i per davant d'Alex Albon, que ha aguantat a Norris darrere. En la novena, ha arribat Fernando Alonso, seguit per Valteri Bottas, Logan Sargeant a les portes dels punts, Piastri, i el rookie, en substitució de Daniel Ricciardo, un cop més, abans del seu previst retorn al proper Gran Premi de Singapure, Liam Lawson en la tretzena. Lance Stroll ha arribat catorzè, amb Guanyou Zhou, Pierre Gasly, Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen i Esteban Ocon tancant el grid.