El Torneig Nord consolida el seu paper referent de la pretemporada de bàsquet

Castelló d’Empúries, Figueres, Llançà i Peralada són les seus d’un esdeveniment internacional de primer nivell amb equips punters

Representants de les entitats organitzadors, els ajuntaments, la Federació i la Generalitat.

Representants de les entitats organitzadors, els ajuntaments, la Federació i la Generalitat. / SANTI COLL

Emporda.info

L’Alt Empordà tornarà a ser l’epicentre del bàsquet formatiu català els dos primers caps de setmana de setembre amb la celebració de la tercera edició del Torneig Nord. Organitzat pel grup Bàsquet Nord, format per l’Adepaf, l’UCAP i el Grifeu, el certamen comptarà amb la presència de clubs com el Barça, la Penya, el Valencia Basket, el Femení Sant Adrià, el Movistar Estudiantes, l’UCAM Murcia, el CB Boet Maresme Mataró, el Bàsquet Manresa o la UE Mataró. A més, també hi participaran, d’una banda, equips internacionals com el Pomerania 2010 (Polònia), l’NKA (Lituània) o el Team Bonn Röndorf (Alemanya) i, de l’altra, el Travel Team, el Number One Academy o el Next Hoops, acadèmies amb jugadors d’arreu d’Europa.

La competició es farà l’1, 2 i 3 de setembre en categoria infantil a Figueres, Llançà i Castelló, i el 8, 9 i 10 de setembre en categoria mini a Peralada i Llançà, amb la presència de més de 800 participants, entre jugadors i entrenadors.

«Per aquesta tercera edició, des de l’organització hem cregut convenient créixer en el nombre d’equips de 52 a 56, afegits a la categoria infantil femení per dos motius: primer, perquè cada vegada hi ha més equips femenins, i així ho igualem amb el masculí; segon, perquè facilita poder aplicar el nostre sistema de competició en format eliminatori, un dels trets característics del Torneig Nord», explica Pepe Socorro, coordinador de l’esdeveniment.

L’única seu que repeteix els dos caps de setmana és Llançà, que s’ha mostrat molt receptiva amb el torneig, i que compta amb unes instal·lacions ideals per jugar a bàsquet. Les finals del primer cap de setmana seran a Llançà, diumenge dia 3 a les 15 i a les 17 h, respectivament.

La presentació del Torneig va tenir lloc, divendres, a Castelló d’Empúries, amb la presència dels representants municipals de les quatre poblacions implicades, els directius dels tres clubs, el delegat territorial i vicepresident de la Federació Catalana de Bàsquet, Xevi Santaló i la representant territorial de la Secretaria General de l’Esport, Anna Julià.