Gran Chelén de Bagnaia a Àustria

Domini de Ducati amb Álex Márquez i Bezzecchi tancant el podi, amb Viñales a la sisena posició

Pecco Bagnaia. | MARCA

Pecco Bagnaia. | MARCA

Francesco Bagnaia ja se situa líder del mundial amb dues curses d’avantatge sobre el seu principal perseguidor, Jorge Martín, que ha estat protagonista aquest cap de setmana després de dues accions polèmiques a la cursa Sprint. Això ha perjudicat el pilot madrileny, i, tot i que manté la plaça en el campionat amb Marco Bezzecchi, l’italià li retalla un bon grapat de punts, i ja se situa a sis de l’espanyol.

Bagnaia defensava la pole, tot i que amb més dificultats que no pas a l’Sprint. Brad Binder s’enganxava al líder mantenint-se a l’estela durant les cinc primeres voltes, apropant-se i allunyant-se segons les diferents zones del circuit. Però l’italià ha aconseguit mantenir la distància i augmentar-la fins als cinc segons en travessar la meta. El Sud-africà, per la seva banda, també ha mantingut la distància amb el grup perseguidor.

Per darrere, Àlex Márquez començava amb força, i avançava els dos pilots del Mooney VR46 per posicionar-se quart, just per darrere de Jack Miller. Però a la cinquena volta, el cerverí ha avançat a l’australià, en sincronització amb Bezzecchi, que superava el seu company d’equip. Miller ha anat perdent ritme i posicions ràpidament, fins a la quinzena, on ha acabat.

El grup de darrere l’encapçalava Martín, que ha servit la Long Lap Penalty que arrossegava de la prova del dissabte a la quarta volta, passant de la quarta plaça a la tretzena. La sanció venia d’una acció a la sortida de l’Sprint, on el madrileny buscava l’interior de la primera frenada, topant per l’exterior amb el seu company d’equip, que feia un efecte dominó amb Oliveira i Bezzecchi, i per darrere topava amb Quartararo. Morbidelli esquivava l’acció pels pèls, juntament amb Bastianini. Una mica més tard, també a l’Sprint, Martín duia a terme una acció similar amb Marini, amb l’espanyol buscant l’interior, i topant amb l’italià en obrir-se de la corba, amb el pilot de l’acadèmia acabant per terra.

Amb l’equador de la cursa superat, els pilots del Mooney han apujat el ritme, com ja avançava Valentino Rossi abans de la sortida. El nou vegades campió del món advertia que el punt crític esdevindria la segona meitat del Gran Premi, on les altes temperatures incidirien en els pneumàtics, i, que per tant, només els que aconseguissin conservar les gomes a la primera meitat, podrien mantenir el ritme. Així ho ha fet Bezzecchi que ha superat a Márquez, per tancar l’últim esgraó del podi a la volta 22, i una volta després, el seu company d’equip s’ha consolidat en la quarta.

Viñales s’ha quedat amb la sisena posició, que ha atresorat fins a la meta, mantenint sempre l’avantatge sobre els seus perseguidors. Martín ha estat qui hi ha arribat just darrere, seguit per Quartararo. El de Yamaha ha arribat a l’alçada d’Aleix Espargaró, per prendre-li la vuitena plaça, però el català ha mantingut la novena protegint-se de Bastianini, i just darrere Morbidelli.

També als punts, Marc Márquez, que ha arribat en la dotzena posició seguit per Zarco, Augusto Fernández, Miller i, ja fora dels punts, Pol Espargaró, Di Giannantonio, Nakagami, Savadori i Lecuona. Oliveira s’ha retirat a la volta 7 amb problemes de temperatura al pneumàtic davanter, i tant Joan Mir com Raúl Fernández han acabat per terra, a la volta 12 i 27 respectivament.

El proper Gran Premi del mundial de MotoGP se celebrarà a Montmeló, de l’1 al 3 de setembre.