La Jonquera crea el segell de serveis cicloturístics “EN BICI” i obre el període d’adhesions a les empreses del municipi

La campanya té per objectiu donar eines als negocis i comerços del municipi per tal que puguin oferir serveis especialitzats als clients i consumidors de cicloturisme

Un grup de ciclistes a la Jonquera.

Un grup de ciclistes a la Jonquera. / TOMÀS MONTES / AJUNTAMENT DE LA JONQUERA

Emporda.info

L'Ajuntament de la Jonquera, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, ha posat en marxa la campanya "EN BICI", una iniciativa de dinamització turística i empresarial adreçada a les empreses locals. Aquesta campanya té com a objectiu sensibilitzar les empreses sobre les oportunitats de negoci que ofereix el cicloturisme i donar-los suport a l’hora d’oferir un servei especialitzat als clients i consumidors d’aquesta tipologia turística.

El segell "EN BICI" s’adreça a diverses categories d’empresa. En aquest sentit, el projecte distingeix entre allotjaments, restauració, establiments comercials i tallers, i professionals del transport. Les empreses que s'adhereixin a aquest segell es comprometen a tenir en compte les necessitats bàsiques dels cicloturistes, oferint-los un servei adequat i de qualitat durant la seva estada a la Jonquera. A més, existeixen alguns requisits mínims per participar-hi, segons cada sector, i una sèrie de serveis opcionals que es poden adaptar a cada empresa.

L'adhesió al segell no implica cap cost per a les empreses, i rebran un distintiu que hauran de col·locar en el seu establiment en algun lloc visible per al públic, permetent als cicloturistes identificar els establiments sensibles a les seves necessitats. A més, els negocis adherits tindran la seva difusió garantida a través dels canals de comunicació de l'Ajuntament, com ara la pàgina web i les xarxes socials.

La campanya "EN BICI" és una gran oportunitat perquè les empreses locals aprofitin el potencial que ofereix el cicloturisme i contribueixin a fer de la Jonquera un destí cada vegada més amable i aco llidor per als cicloturistes. A més, amb la participació en la campanya, el teixit local contribuirà a seguir promocionant el territori i establir sinergies amb altres projectes de promoció del cicloturisme, com la Gravelera, iniciativa impulsada pel mateix Ajuntament de la Jonquera.

Els negocis interessats en adherir-se a la campanya hauran de seguir un senzill procés d'adhesió. Només cal enviar un correu electrònic a promocio@lajonquera.cat, trucar o bé enviar un WhatsApp al 615 881 258 per rebre la fitxa d'adhesió que els correspongui i retornar-la emplenada i signada. La campanya no té un límit de temps concret; és una iniciativa indefinida que pretén mantenir la seva vigència al llarg del temps.

Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a la Diputació de Girona pel seu suport econòmic, que permet dur a terme aquesta iniciativa tan beneficiosa per al municipi. “Junts continuarem treballant perquè la Jonquera sigui un referent com a destinació cicloturística i o fereixi experiències úniques als visitants”, afirma la regidora Lluïsa Macias, que emmarca la nova campanya en “la voluntat del govern municipal de seguir potenciant els actius de La Jonquera i convertint-los en eixos de desenvolupament econòmic sostenible del municipi”.

Aquesta iniciativa està emmarcada dins la marca turística municipal “La Jonquera inesperada” i el desenvolupament del pla estratègic de turisme el qual situa la Jonquera com a destinació cicloturísti -

ca.