Entrevista | Dani Sala Nou president de la Unió Esportiva Figueres

«Hem d’estar orgullosos de la Unió; aquest any volem endreçar el club»

Sala reconeix que «no ens hem d’enganyar, la situació del club (econòmicament) no és la millor, però tampoc és la pitjor. No hem de ser alarmistes, hi veiem un futur bo»

Dani Sala, a les grades de l’Estadi de Vilatenim, és el nou president de la UE Figueres.

Dani Sala, a les grades de l’Estadi de Vilatenim, és el nou president de la UE Figueres. / EDUARD MARTÍ

Lluís Ribera

Lluís Ribera

L’empresari figuerenc, de 49 anys, Dani Sala és el màxim responsable de la Unió des de la setmana passada. Encapçala la junta de l’única candidatura que es va presentar a les eleccions i agafa el lloc deixat per Narcís Bardalet. És soci des de 1992 i pretén reimpulsar el club en tots els àmbits.

Duu una setmana com a president. Quina sensació té?

És un nou repte. L’afronto il·lusionat i amb responsabilitat.

Els membres de la nova junta directiva de la Unió. | EDUARD MARTÍ

Els membres de la nova junta directiva de la Unió. | EDUARD MARTÍ / lluís ribera. figueres

És soci des de 1992. D’on va néixer l’opció de presentar-se?

En Narcís (Bardalet) va voler fer un pas al costat. Sempre he estat lligat a la Unió des de fora, com a soci. Me’n vaig fer quan en vaig complir 18 i abans ja anava acompanyat del meu pare al camp del Far. Empresarialment, ja des de l’època del meu pare sempre hi hem col·laborat, donant suport amb tot el que fes falta. Jo ho he continuïtat i ara he fet un pas següent.

El seu nom sonava des de molt abans de presentar la candidatura. S’ho va pensar molt?

La primera premissa que em vaig posar per presentar-me era tenir un equip de persones potent que em poguessin acompanyar en el projecte. Puc ser el cap visible, però la feina la farem tota la junta. Hem fet un equip de junta transversal i molt potent per poder tirar la Unió endavant.

Des de fora el veien com el salvador, ja que en Narcís Bardalet havia fet públic la delicada situació econòmica del club. Ho és?

No ens hem d’enganyar, la situació del club no és la millor, però tampoc és la pitjor. No hem de ser alarmistes, si ens hi hem posat és perquè no anem a cegues i hi veiem un futur bo. Volem tornar a recuperar el club a tots els nivells.

A les eleccions només es va presentar la seva candidatura. Li hauria agradat tenir rivals?

Nosaltres ens vam presentar amb la nostra idea i un projecte. Hi ha hagut temps. A mi m’agradaria pensar que si no s’ha presentat ningú més és perquè confien en el nostre projecte.

La junta presenta sis cares noves i dues de l’anterior.

Volem professionalitzar el club. Entre tots, farem de tot, però comptem amb professionals. Portar-lo com una empresa? No, perquè hi ha uns sentiments. Ho hem distribuït en quatre àrees importants. L’econòmica la portarà l’Albert Güibas; l’esportiva en Nitus Santos; comunicació, màrqueting i publicitat, en Ramon Bonaterra i la social en Ramon Cos.

Tres dels quatre membres que cita són nous. Entra aire nou?

No és que anteriorment es fes malament, però he volgut que cada àrea tingui un professional. En l’àmbit esportiu, un dels factors decisius que m’ha fet entrar el club és veure el futbol base que hi ha. Penso que està ben portat, que hi hagi 20 equips i 350 nens és un motiu d’orgull de tots els que formem la Unió.

A la junta no hi ha cap dona?

Es tracta d’una junta que hem entrat amb la pretemporada començada i amb la majoria de coses engegades. Hem aconseguit una junta molt bona amb poc temps. Però no és una junta tancada, és oberta a gent que pugui aportar per tirar el club endavant. Som conscients que una de les tasques prioritàries és incorporar el món femení a la junta.

Ha rebut algun consell d’en Bardalet?

És un unionista de pro. Li agraeixo el traspàs que hem fet, ha estat molt clar. No continua a la junta, però segueixo comptant amb la seva experiència i vull que continuï venint a l’estadi. De la mateixa manera que hem d’intentar que tots expresidents tornin i visquin el dia a dia, tot i que no crec que ho hagin abandonat mai.

Es tractaria de reconnectar de la mateixa manera que volen fer amb la ciutat?

Els que hi som, sobretot socis i aficionats, hem d’estar orgullosos de la Unió. Hem de lluir el futbol base, la nostra història i el que hem estat. La Unió serà forta si Figueres i l’Empordà ho són. Hem de reconnectar amb la ciutat i amb la comarca, estem treballant per crear sinergies. Ens agradaria anar agafats de la mà amb altres associacions de la ciutat; tenim moltes iniciatives.

Quants socis hi ha actualment?

Al voltant de tres-cents. És una altra àrea per créixer.

Es marca alguna xifra?

Fixar-nos, aquesta temporada, en qualsevol mena d’objectiu, sigui el nombre de socis o esportiu, seria un error. Aquesta temporada és d’entrada, de conèixer el club i organitzar-lo de la manera que volem. Demano que la gent ens doni confiança. El nostre repte és reorganitzar internament el club de la millor manera possible. Hem de saber els fonaments que tenim per poder edificar un projecte. Aquest any hem de tenir un projecte realista i clar i que es compleixi el 100% en l’àmbit esportiu, social i econòmic.

Cap a on vol portar el club?

Al més amunt possible. Fa una setmana que estem al club i aquest any l’objectiu és endreçar-lo. Demano el suport de la ciutat, de la comarca, del soci i de l’empresariat.

L’unionista s’ha de treure del cap el retorn a categories com l’equivalent a Segona B?

No hem de deixar de ser ambiciosos, però hem de ser realistes. Volem fer créixer el projecte esportiu. Estem molt contents amb la plantilla i l’entrenador que tenim, amb la majoria de jugadors sorgits del planter, de la ciutat i de la comarca. L’objectiu de cada temporada ha de ser pujar.

Es mostrava orgullós de les xifres de futbol base.

Funciona molt bé, l’hem de mantenir i potenciar.

A on li agradaria tenir el primer equip femení?

Tenim molta feina a fer en el futbol femení. L’hem d’estructurar. No em refereixo al primer equip; hem de fer una aposta forta per crear una estructura.

Vilatenim necessita alguna inversió més? Es parlava de posar gespa artificial al camp annex.

Hi estem treballant amb l’Ajuntament. Podem dir que la resposta i la recepció a les nostres sol·licituds i inquietuds està sent molt bona. Estic convençut que la relació serà bona.

Com li agradaria veure el club d’aquí a un any?

Endreçat per poder marcar-nos uns objectius clars per a la següent temporada. Tenim feina a fer, és un projecte a mitjà termini.