300 participants a les travessies de Roses

La regatista Andrea Emone s’imposa a la Travessia Roses-l’Escala-Roses i els nedadors Aniol Oliver i Berta Gelabert a la Local de Natació

Windsurf, vela lleugera, creuers i catamarans, entre els navegants de la Roses-L’Escala-Roses.

Windsurf, vela lleugera, creuers i catamarans, entre els navegants de la Roses-L’Escala-Roses. / GEN ROSES

Emporda.info

Roses va viure un cap de setmana intens amb travessies aquàtiques en diferents modalitats. Per un costat, la regatista Andrea Emone es va imposar, el dissabte, a una nova edició de la Travessia Roses-l’Escala-Roses, organitzada pel Grup d’Esports Nàutics de Roses i que va reunir més de cent navegants en diferents embarcacions, com el windsurf foil, vela lleugera, creuers, catamarans i windsurf. Per l’altre, l’endemà els nedadors Aniol Oliver i Berta Gelabert (GEN Roses) van ser els guanyadors de la distància llarga (900 metres) de la 36a Travessia Loal de Natació - Trofeu Enric Badosa, organitzada per l’Ajuntament i la Piscina de Roses.

Instant de l’arribada d’alguns nedadors. | AJUNTAMENT DE ROSES

Instant de l’arribada d’alguns nedadors. | AJUNTAMENT DE ROSES / redacció. roses

Una desena de premiats més

La Travessia Roses-l’Escala-Roses va estar marcada pel vent i en alguns trams va haver de canviar de recorregut i format, anant fins a Empuriabrava dues vegades, en lloc de l’Escala. La campiona de la classificació general va ser Andrea Emone, en windsurf foil. La valenciana té 27 anys i actualment resideix a Barcelona perquè forma part com a enginyera de l’equip suís Alinghi Red Bull Racing de la Copa Amèrica. La resta de vencedors de l’esdeveniment van ser els següents: Quim Figueras (windsurf), Luis de Miguel (catamarà), Enric Abad (vela lleugera), Aleix Coromí (creuer), Joan Coll (Trofeu Vintage 9è Memorial Eloi Borràs), Guillermo Colomer (Trofeu Windsurfer 3r Memorial Cris Barceló), Santi Garcés (1r del GEN), Enzo Hornos (el més jove) i Pere Vicens (el més veterà).

Decolle i Gómez, 1rs a la Mini

LaTravessia Local de Natació va comptar amb prop de 200 nedadors, s’iniciava a la platja de la Punta, finalitzava a la Nova i passava per la riera Ginjolers. Oliver i Gelabert, que venien de destacat en el Campionat de Catalunya d’aigües obertes, van estar acompanyats al podi per Raphael Verrgnes i Joel Gálvez –categoria masculina– i Mònica Martínez i Vinyet Artigas –femenina. A la Mini Travessia, de 250 metres, als calaixos hi van pujar Clovis Decolle, Eliot López i Clément Tison –masculí– i Núria Gómez, Agathe Vincent i Claire Tison -femení.

Diumenge, la Travessia al Port

Aquest diumenge 13 d’agost, el GEN Roses organitza la 86a edició de la Travessia de Natació al Port de Roses – 5è Memorial David Herruzo. Les inscripcions (15 €) es poden fer per a la travessia curta (1.000 metres) i per a la llarga popular i per a la llarga federada (2.000 metres). Totes les sortides s’iniciaran a la platja de la Perola, entre les 9.30 i les 10.15 h, i les arribades seran al mateix punt.