Verstappen suma i segueix

Red Bull es converteix en l’equip amb més victòries consecutives en una temporada

Carlos Sainz i Fernando Alonso. | JOHN THYS / AFP

Carlos Sainz i Fernando Alonso. | JOHN THYS / AFP

Max Verstappen continua al davant, després de vèncer el Gran Premi de Bèlgica al circuit SPA-Francorchamps, i també endur-se la cursa Sprint. La Pole va ser per Charles Leclerc, tot i que l'holandès va marcar el millor temps, però una nova caixa de canvis estratègica pel Red Bull, en un circuit que facilita els avançaments, penalitzaven el vigent campió a sortir en la sisena plaça.

Leclerc salvava la sortida mentre el seu company d'equip es complicava la cursa en buscar l'interior de Sergio Pérez, sense adonar-se d'Oscar Piastri que arribava encara més per l'interior, just al vèrtex de la corba. Carlos Sainz no ha deixat prou espai, i ha acabat amb la cursa de l'australià, que a l’Sprint va arribar segon, i unes voltes més tard, també amb la seva, tot i que Ferrari ha intentat balancejar el cotxe en la primera parada sense èxit, i finalment, 24 voltes més tard, han procedit a retirar el monoplaça.

Pérez, però, arrabassava la primera plaça a Leclerc per fora, a la corba 10 en els primers girs. Les sortides més profitoses han estat les de Yuki Tsunoda, que passava de ser onzè a setè, i Alex Albon, de P.15 a P.9. Pel que fa a l'únic McLaren, en pista, es posava en evidència la falta de velocitat punta, i no aconseguia guanyar posicions. Només les parades avançades han ajudat Lando Norris a arribar a la setena, però amb penes i treballs per mantenir les gomes al final, i salvar la posició.

Verstappen ha anat escalant des de la sisena per liderar la cursa a la volta 17, després d'avançar a Pérez per l'exterior de la 10. El mexicà havia tingut prioritat en canviar pneumàtics, però no ha pogut mantenir el ritme. Amb això, els únics problemes de l'holandès eren les discussions amb el seu director de cursa perquè conservés els pneumàtics. Lewis Hamilton, per la seva banda, només ha perdut la plaça amb el guanyador, i s'ha mantingut en la quarta durant tota la cursa.

Amb les primeres posicions clares, l'acció s'ha concentrat en la zona mèdia. Fernando Alonso ha obtingut la cinquena, evitant un undercut llançat per George Russell, que ha arribat just darrere de l'asturià. Així ha compensat el DNF de la cursa a l'Sprint, en topar amb el mur en condicions de pluja, que el va deixar sense puntuar.

Esteban Ocon ha pujat a la vuitena posició després d'avançar a Lance Stroll i Tsunoda en els darrers girs. Just darrere, fora dels punts, Pierre Gasly, que a l’Sprint va ser tercer, seguit per Valtteri Bottas, Guanyou Zhou i Albon, que s'ha vist perjudicat per la degradació dels pneumàtics, que l'han obligat a fer tres parades. Kevin Magnussen ha aconseguit passar a Daniel Ricciardo, que ha tingut molts problemes per mantenir el ritme. Tancant la graella, Logan Sargeant, que ha passat pel box una tercera vegada, i Nico Hülkenberg, que també ha patit una forta degradació.

La pluja només ha passat pel SPA durant deu minuts, en què el ritme ha baixat considerablement, sobretot amb un ensurt de Verstappen a Eau Rouge, on ha estat a punt de perdre el cotxe. Però ni tan sols ha calgut l'aparició dels intermedis, i molt menys els de pluja extrema que van protagonitzar tant les sessions del divendres com les del dissabte.

Amb el doblet, Red Bull marxa de vacances amb el rècord de victòries consecutives en una mateixa temporada, superant els resultats històrics de McLaren, dels temps d’Alain Prost i Ayrton Senna.