20 de les 41 banquetes del futbol a l'Alt Empordà canviaran de propietari

La meitat dels entrenadors d'entre Tercera RFEF i Quarta Catalana iniciaran un nou projecte

Àlex Marsal, nou entrenador del Peralada, havia dirgit el futbol base del Girona anys enrere. | MARC MARTÍ/DDG

Àlex Marsal, nou entrenador del Peralada, havia dirgit el futbol base del Girona anys enrere. | MARC MARTÍ/DDG / lluísribera.figueres

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Quasi tots els equips del futbol regional de l'Alt Empordà ja tenen l’entrenador per a la propera temporada. Dels 41 conjunts que hi haurà entre Tercera RFEF i Quarta Catalana, 20 comptaran amb un nou propietari. A Tercera RFEF, el Peralada ha donat les regnes a Àlex Marsal, que ja estava al cos tècnic com a ajudant de Miquel Àngel Muñoz. A un esglaó per sota, a la flamant Elit (Superlliga) el Figueres ha apostat per un exjugador seu, Roger Vidal, que prové del Banyoles. A Segona Catalana només hi haurà un canvi local. L’experimentat Gabri Maragall, amb passat a una desena d’equips, és el nou tècnic de l’Empuriabrava-Castelló. Maragall tindrà com a tècnic ajudant José Bazán, l'entrenador que va acabar dirigint l'equip el curs passat amb Pitu Labrador.

Per sota, 6 dels 11 equips de Tercera Catalana emprendran un nou projecte. El Viladamat, que prové de Segona, serà dirigit per Jordi Chávez Chavito, amb passat a l’Albons i que tindrà com a ajudant Toni Murillo, que va acabar com a primer entrenador viladamatenc el curs passat. L’Agullana estarà dirigit per Narcís Barquero, que prové del Borrassà. Al Base Roses, el president Baldiri Ricart deixa la banqueta del primer equip per cedir-la a Vasile Dragomir, ex de l’Esplais i que els últims anys ha estat tècnic assistent i analista del Figueres. El Portbou confiarà en Miquel Macau, amb passat a l’Esplais, després de tirar amb una tripleta d’entrenadors el curs passat. El Sant Pere Pescador ha vist com Enzo Galli enfilava el camí cap al Roses City. El seu substitut és Jordi Vilà, conegut com a Trona, que prové del Vilamalla. Els cityzens de Roses han apostat per l’ex de la Jonquera com a substitut de Francesc Serra i Álvaro Fransoy.

Alguns dels nous entrenadors

Alguns dels nous entrenadors

Quatre equips de nova creació

A Quarta Catalana hi haurà 11 nous entrenadors. El Base Roses B serà entrenat per Youssef Samadi, ex del Palau-saverdera; el Cadaqués ha recuperat un vell conegut seu, Paco Feria, i el Cistella ha apostat per Juanma Rojas Chicho després del descens. Paco Gualde dirigirà el Roses City B; el fins fa poc porter Marc Gómez ocuparà el lloc de Pepe Mesas al Sant Miquel de Fluvià; i el duet Pol Chico-Marc Perpinyà substitueix Jordi Satué al Siurana.

Els tècnics dels equips de nova creació són Marc Colomeda Marquet (l’Escala B), Sergio Casanova (Marca de l’Ham B), Xavi Brugat (Espolla) i el Ventalló està pendent de concretar-lo.