Mirotic renuncia a jugar a Sèrbia per les amenaces rebudes

Francisco Cabezas

Nikola Mirotic, a qui el FC Barcelona va rescindir aquesta setmana el seu contracte, ha renunciat a continuar la seva carrera a Sèrbia. L’ala pivot, nascut a Podgorica (Montenegro), havia vingut rebent amenaces per part dels aficionats serbis del KK Partizan, equip dirigit per Zeljko Obradovic.

Mirotic, a través d’una publicació al seu compte d’Instagram, ha admès que el creixent assetjament a què s’estava veient sotmès l’obliga a prendre un altre rumb: «Em van arribar amenaces i insults que em van sorprendre molt i em van fer mal. No vull ser una persona que divideixi la gent».

Encara hi ha qui a Sèrbia insisteix a recordar Mirotic, no només el seu origen montenegrí (Montenegro es va independitzar de Sèrbia el 2006), sinó també un episodi que l’exjugador del Barça i el Reial Madrid va tractar com un malentès. En l’Europeu del 2015, quan Mirotic vestia la samarreta de la selecció espanyola en un partit contra Itàlia, un seguidor va mirar d’impedir-li el pas amb una bandera de Sèrbia. Mirotic sempre va explicar que no sabia què era aquella tela, però aquest va acabar esquinçant-la. «Estripar la bandera de Sèrbia és un acte inacceptable, sigui qui sigui qui ho faci i en quina situació actuï», va clamar llavors la Federació Sèrbia de bàsquet.