El Montpellier HSC francès i l’Al-Arabi SC de Qatar fan estada aquest estiu a l’Hotel TorreMirona

El conjunt gal repeteix experiència al complex de Navata per tercer any consecutiu, mentre que l’equip de Doha compta a la plantilla amb Rafinha Alcántara, amb passat al FC Barcelona

Jugadors del Montpellier HSC, en un entrenament d’aquesta setmana a les instal·lacions de l’hotel TorreMirona

Jugadors del Montpellier HSC, en un entrenament d’aquesta setmana a les instal·lacions de l’hotel TorreMirona / Montpellier HSC

Emporda.info

El Montpellier HSC francès i l’Al-Arabi Sports Club de Qatar són dos equips professionals que aquest estiu s’entrenen a les instal·lacions de TorreMirona Relais Hotel Golf & Spa de Navata. D’aquesta manera, el complex de l’Alt Empordà es manté un any més com a seu per acollir estades de pretemporada de clubs de futbol de primer nivell. El conjunt francès competeix a la màxima categoria del seu país (Ligue 1) i repeteix l’experiència per tercer any consecutiu. L’equip asiàtic, guanyador fa pocs mesos de la Copa de l’Emir del seu país i subcampió de Lliga, s’estrena a terres empordaneses i ho fa amb un jugador que ha vestit la samarreta del FC Barcelona, el migcampista Rafinha Alcántara.

El Montpellier HSC, 12è classificat l’última temporada a la 1a divisió i campió de Lliga l’any 2012, és el primer equip que ha arribat aquest estiu a TorreMirona per entrenar-s’hi uns dies. El conjunt francès s’hi va allotjar el passat divendres 14 de juliol i s’hi estarà una setmana. Per finalitzar la seva estada jugarà un partit amistós a terres catalanes, el que l’enfrontarà aquest dissabte 22 de juliol a l’OGC Niça. Just aquell dia al complex de Navata hi arribarà l’Al-Arabi SC per estar-s’hi fins el 9 d’agost. Younes Ali és l’entrenador d’un equip que té Rafinha Alcantara, amb passat al FC Barcelona, entre els seus futbolistes. 

Yassine Bouallala, gerent del TorreMirona Relais Hotel Golf & Spa, explica que “aquests últims anys la nostra política ha potenciat les estades esportives, buscant un perfil d’estades més llargues, desestacionalitzant-les en el temps. Prova que això funciona és que alguns equips repeteixen i hi ha mercats emergents que consideren Catalunya com un destí d’un nivell molt alt. Aquí hi troben tots els serveis per treballar en les condicions que necessiten i poden competir amb altres equips, no només els conjunts professionals, sinó també els més propers, com ara el Peralada o l’Olot”. Aquest primer semestre de l’any, al complex ja s’hi ha allotjat la selecció absoluta femenina de l’Aràbia Saudita i el combinat nacional sub23 de Qatar, així com l’equip de rugbi a 13 de Perpinyà Dragons Catalans, l’Sporting Union Agen francès, també de rugbi, i l’equip ciclista AG2R Citroën Team, que actualment corre el Tour de França.

El 2022, a part del Montpellier HSC, també van fer-hi una estada el Toulouse FC, l’Olympique de Lyon i el Paris Saint-Germain femenins, el FC Andorra que presideix l’exfutbolista del FC Barcelona Gerard Piqué i la selecció nacional andorrana de futbol. Aquests últims anys hem notat una clara evolució del futbol femení. Trobem igualtat sobretot en els pressupostos. Equips i seleccions fan estades cada vegada més llargues. És un honor, per exemple, que des d’Aràbia Saudita es decidís venir aquí. Estem molt satisfets de la nostra feina i no només cuidem els equips de futbol, sinó que també tenim en compte d’altres esports, el que ens ha permès evolucionar i obrir mercats”, afegeix Bouallala.

L’Hotel TorreMirona Relais, de quatre estrelles i obert tot l’any, està equipat amb instal·lacions esportives d’alt nivell, entre les quals un camp de gespa natural. Una de les seves especialitats és l’allotjament de conjunts professionals de futbol per fer entrenaments intensius en tots els períodes de l’any, tot i estar obert a d’altres disciplines esportives. Històricament ha allotjat clubs d’arreu del món com el FC Barcelona, Villarreal FC, Girona FC, Gimnàstic de Tarragona, Olympique de Marseille, Girondins de Bordeaux, AJ Auxerre, Qatar SC, Halmstads BK, FC Bate Borísov, ADO Den Haag, De Graafashap, SC Young Fellows Juventus, FC Oetwil, Sporting Club, Chongqing Dangdai Lifani i la selecció absoluta de Veneçuela. En l’àmbit esportiu, TorreMirona també ha acollit estades de conjunts ciclistes i de rugbi. 

Els equips disposen d’un camp de futbol de gespa natural i mides oficials, i també d’un menjador privat amb menús adaptats a les necessitats dels jugadors, una sala de massatges, diverses sales de reunions, una piscina a l’aire lliure, un centre esportiu amb sala de fitness, pistes de pàdel i tenis, una piscina coberta i l’spa Dubhé, que compta amb jacuzzi, sauna, bany de gel i dutxes bitèrmiques.