21 de juliol

L’alcalde de Miami sorteja entrades per veure el debut de Messi entre els que aportin a la seva campanya presidencial

Els tiquets per a aquest esdeveniment tenen un preu que ja supera els 9.000 dòlars

Leo Messi

Leo Messi / EFE

Redacció

La devoció per Leo Messi de cara al seu debut amb l’Inter Miami, equip pel qual ha fitxat aquest mateix estiu, serveix fins i tot com a eina política. Així ho demostra l’última promoció de Francis Suárez, alcalde de la ciutat de Miami, que ha llançat un original anunci per beneficiar-se de l’expectació creada entorn de l’estrena de l’astre argentí amb el seu nou club.

«¡Donaré a tothom que aporti un dòlar a la campanya l’oportunitat de guanyar entrades a primera fila per veure el debut de Lionel Messi amb l’Inter Miami!», ha publicat el governant i precandidat del Partit Republicà al seu perfil de Twitter. Cal recordar que els tiquets per a aquest esdeveniment tenen un preu que ja supera els 9.000 dòlars.

Contribucions legals

Hores més tard, el mateix Suárez s’ha vist obligat a aclarir la situació, ja que diversos usuaris han denunciat que l’anunci emès es pogués tractar d’una pràctica fraudulenta en plena campanya electoral: «La comissió electoral federal permet que una persona aporti fins a 3.300 dòlars per elecció. Les lleis federals ens exigeixen que informem el nom, adreça postal, adreça, ocupació i nom de l’ocupador de cada individu que aporti més de200 dòlars per cada cicle electoral», ha justificat.

De la mateixa manera, també ha volgut deixar clar que es prohibeixen les contribucions de ciutadans estrangers, contractistes del govern i corporacions». L’alcalde ha conclòs la carta explicant que «les contribucions no es consideren contribucions benèfiques a l’efecte de l’impost sobre la renda federal».