MOTO GP

Bagnaia signa la primera victòria del mundial de Moto GP

Viñales ha acabat en la segona posició, amb Bezzecchi tancant el podi

Bagnaia al circuit de Portugal.

Bagnaia al circuit de Portugal. / Gigi Soldano / Dppi Media / Afp7 / Europa Press

Arrenca la temporada de MotoGP, amb la primera victòria signada pel vigent campió. Viñales i Bezzecchi completaven el podi. Faltava Pol Espargaró després de patir una caiguda el divendres, per la qual va ser traslladat a l'hospital amb diverses contusions a les cervicals, una fractura en una vèrtebra, i a l'espera d'una operació a la mandíbula.

Abans de la cursa, però, es va realitzar la primera prova a l'Sprint de la història de la competició, que es va endur Bagnaia, seguit de Martín i Márquez, i que va permetre puntuar fins al desè pilot. Hi va haver cinc caigudes, entre les quals la de Bastianini, que quedaria fora de la cursa i del gran premi pel toc amb Marini, i també Mir, que quedaria penalitzat amb una long lap per una acció sobre Quartararo.

Ja a la sessió del diumenge, Márquez defensava la pole, però les Ducati i les Aprilia el sorprenien a la sortida. Semblava que era Martín, però al final ha estat Oliveira qui ha encapçalat el 'grid' a la primera corba, amb Bagnaia a la tercera plaça. Però el campió del món no ha esperat, i s'ha col·locat primer, ja a la segona volta.

Márquez buscava entrar en la lluita pel podi, però entrava passat per l'interior d'un dels revolts. La moto li feia un estrany en esquivar a Martín, que ha hagut de frenar per evitar el toc. Però el pilot d'Honda ha acabat topant amb Oliveira que ha anat a terra. Els marshalls han atès al portuguès i se l'han endut en llitera evitant una bandera vermella.

Aquest incident ha deixat a Viñales en la segona posició que començava a encadenar voltes ràpides per mirar d'atrapar el líder. Bezzechi buscava tancar el podi en avançar la primera KTM, Miller, que encara perdia una plaça més, a mans d'Àlex Márquez. També ha estat llavors quan Martín, que intentava lluitar pel Top 10, patia una caiguda i quedava fora de la cursa. Així mateix, Marini i Raúl Fernández acabaven a la grava a falta de 3 voltes.

Quartararo, per la seva banda, arribava a la batalla per la quarta plaça, amb més de cinc pilots involucrats. Entre aquests, Miller i Espargaró, que ha acabat anant-se'n llarg, cedint la plaça a Quartararo. Just al davant, Zarco avançava a Binder i s'emparellava amb Márquez, a la darrera corba, aconseguint la quarta posició. Per darrere Àlex, seguit de Binder, Miller i Quartararo, amb Espargaró a la novena.

Tancant el top 10, Rins, seguit de Mir, Nakagami, Augusto Fernández i Morbidelli tancant la cursa.