L’Adepaf ja pugna pel títol de Primera Catalana i l’Escala es queda el derbi de Segona

Els figuerencs, en ratxa, tenen el líder a una victòria i els escalencs s’escapen de la zona baixa contra el Vilafant

El Vilafant va cedir en el duel comarcal i és penúltim. | EMPORDÀ

El Vilafant va cedir en el duel comarcal i és penúltim. | EMPORDÀ / redacció. figueres/l’escala

Emporda.info

L’Adepaf ha entrat de ple en la lluita pel títol de campió de Primera Catalana, i l’ascens a Copa Catalunya, després d’encadenar la cinquena victòria consecutiva i aprofitar la derrota del líder Girona C. Els figuerencs, segons classificats, van mostrar la seva condició a la pista del penúltim, el Masnou (55-78), mentre que el filial gironí va perdre el tercer partit a Salt (67-62). Ara, la diferència entre els dos equips és de només una victòria i es veuran les cares el 7 de maig a Girona. El proper partit de l’Adepaf serà el 25 de febrer davant el CESET, tercer classificat, a Castelló d’Empúries.

L’Adepaf va celebrar la cinquena victòria seguida al Masnou. | EMPORDÀ

L’Adepaf va celebrar la cinquena victòria seguida al Masnou. | EMPORDÀ / redacció. figueres/l’escala

A Segona Catalana, el duel comarcal entre L’Escala i el Vilafant es va decantar pel conjunt anxover (62-51). La victòria allunya els escalencs de la zona baixa i la derrota manté els vilafantencs penúltims, en places de descens a Tercera. En aquesta categoria, el Castelló s’escapa de les brases amb la victòria contra el Pia Olot (71-42) i l’Escolàpies agafa aire amb el triomf contundent davant la Unió Girona Maristes (79-52).

Triomf contundent de l’Escolàpies contra el Maristes. | IVAN YERPES

Triomf contundent de l’Escolàpies contra el Maristes. | IVAN YERPES / redacció. figueres/l’escala

A Tercera Territorial, derrotes dels dos representants locals, que es queden a la zona mitjana: de l’Escala B a Sant Julià de Ramis (63-5) i del Grifeu Llançà a Salt (74-23). L’Escala, de Segona Catalana femenina, va cedir a casa contra el Quart (32-54) i és antepenúltim.

El Roses sots25 continua la ratxa

En l’estrena a sots25, en nois el Roses segueix guanyant (65-59 davant l’Athletic Silenc) i la resta d’equips altempordanesos descansaven o van ajornar els partits per a més endavant.