El CB Adepaf segueix de peu tot i tenir la Copa Catalunya inabastable

Els figuerencs busquen el segon lloc de Primera Catalana després de tenir el líder Girona B distanciat

L’Adepaf, celebrant el darrer triomf contra el Cabrera, a 1a. | EMPORDÀ

L’Adepaf, celebrant el darrer triomf contra el Cabrera, a 1a. | EMPORDÀ / redacció. figueres

Emporda.info

A Primera Catalana, el Club Bàsquet Adepaf es va desfer del Cabrera (74-66) en un enfrontament on va saber remuntar la diferència inicial i posar-se al capdavant en el marcador fins al final. Els nois de Cristian Ruiz i Tete Quirante són segons i aquest dissabte (20 h), a Castelló d’Empúries, rebran la visita de l’UB MiR, amb qui estan empatats a punts. A la lliga, en joc només hi ha una plaça d’ascens a Copa Catalunya, i l’Adepaf té el fiable líder Bàsquet Girona B a tres victòries.

El Grifeu, de Territorial, es va desfer del Vall del Terri. | EMPORDÀ

El Grifeu, de Territorial, es va desfer del Vall del Terri. | EMPORDÀ / redacció. figueres

A una categoria per sota, Segona, l’Escala va superar el cuer, el Torroella (78-90), i s’escapa de la zona baixa. En canvi, el Vilafant va pagar car un mal inici i va perdre en un final a cara o creu a Ripoll (70-68), rival directe, i és penúltim. Aquest dissabte (19.30 h), el Vilafant jugarà a Tordera, i diumenge (18.45 h) l’Escala ho farà a la pista del Salt B.

El Vilafant, de Segona Catalana, va cedir a Ripoll. | EMPORDÀ

El Vilafant, de Segona Catalana, va cedir a Ripoll. | EMPORDÀ / redacció. figueres

A Tercera Catalana, el Castelló es va imposar al Blanes B (72-52) i s’escapa de la cua, mentre que l’Escolàpies va ajornar el partit contra el Palamós per l’1 d’abril. Aquest dissabte (18 h), els castellonins rebran el Vall d’en Bas, i els figuerencs descansaran.

A Tercera Territorial, l’Escala B continua a la zona altra després de guanyar (76-51) al Fontcoberta i aquest dissabte (16.30 h) jugaran davant el Ripoll B. Mentrestant, el Grifeu continua a la zona mitjana després d’emportar-se la victòria a la pista del cuer Vall del Terri (50-61).

Derrota escalenca a Segona

A Segona Catalana, l’Escala va caure contra el Cassanenc (69-59) i continuen antepenúltimes, amb partits pendents per disputar, abans de jugar aquest diumenge (19 h) a Vilablareix.

El Vilafant sots25 anima el desenllaç per decidir el lideratge amb l’Escolàpies i la Vall d’en Bas

Aquest cap de setmana la categoria sots25 tancarà la primera fase amb la categoria femenina pendent de decidir la primera plaça. Quan queda una jornada per acabar, la classificació està triplement encapçalada pel Vilafant, Vall d’en Bas i Escolàpies amb 20 punts, després que les vilafantenques assaltessin la pista de les garrotxines (60-67), que eren líders en solitari.

L’Escolàpies s’ha animat a la festa i el triomf a la pista de l’Escala (50-68) li permet arribar al desenllaç amb les opcions intactes. Ara bé, el darrer partit de les figuerenques serà precisament davant la Vall d’en Bas (dissabte, 16 h), mentre que el Vilafant rebrà la visita del Roses (diumenge, 12 h).

La categoria masculina està decidida. El Roses té assegurat el primer lloc tot i descansar a l’última jornada (balanç d’1 derrota i 9 victòries, l’última de les quals contra el Torroella 69-61), mentre que l’Adepaf té coll avall la segona posició i el Vilafant la tercera.