Les quatre curses de Sant Esteve a l'Alt Empordà mouen més de 500 participants

La Jonquera, l’Escala, Portbou i Terrades acullen curses populars d’entre 3 i 6 km amb caràcter solidari

Lluis Ribera/Ivan Garcia

Aquest dilluns, per Sant Esteve, un total de quatre municipis (la Jonquera, l’Escala, Portbou i Terrades) han començat a cremar els àpats de Nadal. En total, hi han pres part més de 500 corredors i caminadors que han completat circuits que anaven d’entre 3 i 6 km.

La Sant Esteve Run de l’Escala, amb uns 80 corredors.  | IVAN GARCIA

La Sant Esteve Run de l’Escala, amb uns 80 corredors. | IVAN GARCIA / lluís ribera/ivan garcía. terrades/l’escala

A la Jonquera, l’11a edició de la Cursa de la Dona ha comptat amb 220 participants. La prova de 5 km organitzada pel Centre Excursionista Jonquerenc i l’Ajuntament ha reconegut els més ràpids en categoria femenina i masculina. En noies, Flornence Feutrier ha estat la vencedora amb un temps de 18 minuts i 43 segons. El podi l’han completat Sònia Bassas, de l’amfitrió CE Jonquerenc, i M. Àngels Carreras. En nois, el triomf també ha estat francès, de la mà de Mathieu Feutrier, que ha estat el més ràpid (16 m i 31 s). L’han seguit Hugo Triguero i Alex Solà, ambdós del CE Jonquerenc. Els beneficis, 5.800 euros, es destinaran a la Fundació Oncolliga.

La Cursa de Nadal de Portbou, amb uns setanta participants. | EMPORDÀ

La Cursa de Nadal de Portbou, amb uns setanta participants. | EMPORDÀ / lluís ribera/ivan garcía. terrades/l’escala

De 5 km també ha estat la Sant Esteve Run de l’Escala, de la mà del Club Esportiu l’Escala, UBET i l’Ajuntament. En total, una vuitantena de persones han arrencat la cursa a la plaça Catalunya i també hi ha hagut proves infantils d’entre 200 i 500 metres. En categoria masculina, Josep Salomón ha quedat per davant del seu germà Joan i, Gerard Gorrete ha completat el podi. En la femenina, Maia Salomón, germana de Josep i Joan, s’ha imposat a Rosa Matamala i Ester Campano. També s’han reconegut els primers corredors locals, Maria Cruz i Arnau Marca.

La Sant Silvestre Terradenca, amb prop de 150 persones. | LLUIS RIBERA

La Sant Silvestre Terradenca, amb prop de 150 persones. | LLUIS RIBERA / lluís ribera/ivan garcía. terrades/l’escala

A Portbou, una setantena de participants han pres part a la 7a Cursa de Nadal de Portbou, a benefici de Càritas. La Rambla ha estat el punt de partida de les proves de 3 i de 6 km i els vencedors en la distància llarga han estat Paolo Bernadí i Montse Rivera (seguits per Xavier Puntí i Maira Magro, respectivament). En infantils, Gererd Mascord i Marc Rico han estat els més ràpids.

A Terrades també han avançat la prova uns dies abans respecte a anteriors edicions. La 6a edició de la Sant Silvestre Terradenca, de 5 km i en terreny muntanyós i de bosc, ha rebut prop de 150 participants. Els vencedors han estat Martí Lagresa, alma mater de la veïna cursa Fox Trial de Sant Llorenç de la Muga, i Jazmina Basmaagiyn. Darrere seu, els primers llocs els han completat Jofre Illa i Eloi Bordas (masculí) i Maria Rueda, Alba Garcia i Laura Brandaõ (femení). La prova també tenia un caràcter solidari, en aquest cas a favor de La Marató de TV3, en què han recaptat al voltant de 800 euros.