El bàsquet formatiu continua present a l’Empordà. Ara que els més petits de la casa ja tornen a la rutina diària i s’inicia el curs escolar, tornen també els entrenaments i els partits dels caps de setmana. La setmana passada el grup Bàsquet Nord celebrava la segona edició del seu torneig. Aquesta setmana el Bàsquet Vilafant organitza la cinquena edició del torneig u13, categoria preinfantil, en masculí i femení. A partir del divendres vinent a Vilafant la pilota començarà a botar i un gran nombre de jugadors, jugadores i famílies passaran pel Pavelló Joel González del poble altempordanès. Des de l’entitat vilafantenca fa anys que es va fer una aposta clara per aquest format de torneig i el club està molt content de les edicions que s’han anat celebrant i que han suposat la consolidació d’un torneig de bàsquet formatiu de renom i prestigi.

«El fet que aleshores, any 2017, només existís un torneig de referència en tota la província, com era l’u15 de Santa Coloma de Farners, va ajudar a voler fer un torneig de nivell a la zona.

El torneig es va crear pel que avui, a punt de fer la cinquena edició, ja podem dir que és, un referent en la seva categoria (u13 - preinfantil). De fet, no només ho és en l’àmbit català sinó també en l’àmbit estatal. La llista d’equips d’altíssim nivell és llarga, tant en masculí com en femení, FC Barcelona, Joventut de Badalona, València Basket, UCAM Murcia, Estudiantes, Bilbao Basket, Bayern Munic, Hakro Crailsheim Merlins i UniGirona són o han estat els cap de cartell, que són seguits dels millors equips catalans de la seva generació. La mostra del nostre èxit és l’aparició l’any passat d’altres torneigs que segueixen la nostra estela» declarava el president Mallorquí.

Punt geogràfic

Fer-se un nom i representar el poble era la intenció del club al 2017, quan es va celebrar la primera edició. «També volíem situar un xic més Vilafant en el mapa esportiu. Un altre objectiu assolit, ja que diferents equips d’Espanya com Tenerife, Madrid, València, Múrcia i Bilbao i d’Alemanya, com el Munic i Crailsheim han estat amb nosaltres. El fet de disposar d’un aeroport a 30 minuts i tenir estació d’AVE en el mateix poble, ha ajudat a poder-ho fer realitat» declara el president del Bàsquet Vilafant, Jordi Mallorquí.