El pilot monegasc Charles Leclerc (Ferrari) s'ha emportat aquest diumenge la victòria a la cursa del Gran Premi d'Àustria, onzena cita del Mundial de Fórmula 1, mentre que l'espanyol Carlos Sainz (Ferrari) s'ha vist obligat a abandonar perquè se li ha espatllat el motor i Fernando Alonso (Alpine) ha acabat desè després de sortir des de l'última fila de la graella.

Només la mala fortuna ha impedit a l''Scuderia' fer doblet a 'casa' de Red Bull, amb la qual cosa haurien venjat el que va passar a Imola, on la marca energètica va fer doblet; en la volta 57, quan rodava en posició de podi, Sainz s'ha hagut de retirar de la pista després que se li ha espatllat el motor i ha sortit d'un vehicle embolcallat en flames; era el seu quart abandonament de l'any.

El dia del 'Cavallino Rampante' encara podia acabar pitjor, però Leclerc ha aconseguit sobreviure als problemes amb el pedal de l'accelerador, que ha afectat el seu monoplaça en el tram final. Amb això, ha signat la seva tercera victòria del curs, la cinquena en la seva trajectòria a la Fórmula 1, i torna a la segona posició de la general de pilots --a 38 punts de Verstappen--.

"Estava realment espantat", ha reconegut per ràdio després de la cursa sobre l'acostament final del neerlandès Max Verstappen (Red Bull). El líder del campionat ha salvat la jornada amb un segon lloc, el millor resultat possible tenint en compte el ritme dels de Ferrari a Spielberg. A més, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) ha quedat tercer amb el seu tercer podi consecutiu.