La WindBA Costa Brava Spring Cup ha obert la temporada de regates internacionals del Club de Vela la Ballena Alegre, que continuarà amb la 2022 Windsurfer Europeans – La Brava Cup i els 23rd Hobie 16 world's el mes de setembre.

L'esdeveniment, reservat a nens i nenes de la classe infantil Optimist, ha servit perquè regatistes i tècnics es familiaritzessin amb l'escenari de futures competicions internacionals de nivell, ja que el Club de Vela la Ballena Alegre és la seu escollida per a Ioda-Optiworld per a l'organització del Optimist World Championship de l'11 al 21 de juny de 2023.

En total, hi han participat 150 embarcacions, amb equips mundialistes dels Estats Units, Argentina, Puerto Rico, Espanya… Després de tres dies de regates davant la platja del Cortal de la Devesa del càmping La Ballena Alegre, s’ha proclamat guanyador Gilman Hackel, seguit de James Pine, ambdòs dels Estats Units. El tercer lloc ha estat per un espanyol, Hugo Rodríguez Pascual.

El campionat està organitzat, per delegació de la International Optimist Asociation, pel Club de Vela La Ballena Alegre, amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, del Club Nàutic L'Escala i la Real Federación Española de Vela, així com de la Federació Catalana de Vela.