La darrera jornada de les diferents categories de bàsquet ha aportat resultats diversos per als equips de l’Alt Empordà. La victòria més important l’ha aconseguida el Prisco l’Escala, de Tercera Catalana masculina, a la sempre difícil pista del Porqueres (69-77). El triomf dels escalencs és important perquè permet al conjunt costaner mantenir la lluita amb el Vall d’en Bas pel liderat. Només dos punts separen els dos equips a les dues primeres posicions, però l’Escala té un partit jugat menys.

En aquesta categoria, dissabte hi haurà a Figueres un duel comarcal amb el CB Escolàpies (17.30 hores). En aquesta jornada, els figuerencs han caigut a casa davant del Fontajau (73-85) en un partit sense massa opcions per a obtenir el triomf. Escolàpies ocupa la sisena plaça d’aquesta fase prèvia del campionat.

Sense sortir de Tercera, el Castelló ha sumat un triomf agònic i molt ajustat, a casa, amb una sola cistella de diferència (58-56) contra el Fontcoberta.

El partit va tenir dues parts molt diferents. Els dos primers períodes van ser de color visitant (14-19, 8-12), però els castellonins es van refer en els dos següents (18-12, 18-13).

Diumenge, el Castelló juga a la pista del Fontajau de Girona (19 hores)

Pel que fa a la Primera Catalana, l’Adepaf continua la seva travessia del desert intentant aixecar el cap. Onze punts han marcat la diferència favorable d’aquesta jornada per al Blanes (66-55). L’Adepaf és penúltim, amb només tres victòries aconseguides.

Dissabte té un duel important, al Poliesportiu de Figueres (20 hores), amb el Pineda, últim classificat, però amb un partit jugat menys.

A Segona, el Vilafant va perdre a Torroella (75-69), la qual cosa ha situat els dos equips en empat a la classificació. Diumenge visita la pista del Bàsquet Girona (18 hores).

Guillem Tarrés

A la base, cal destacar que el jugador capmanyencs Guillem Tarrés (2007) de l’Adepaf ha estat cridat per a la preselecció catalana de la seva categoria.