La tenista Peng Shuai «és a casa seva i apareixerà en públic aviat», va afirmar aquest dissabte el director d'un diari xinès afiliat al Govern enmig de les creixents preocupacions en l'àmbit internacional pel parador de la jugadora. Citant les seves pròpies «fonts», Hu Xijin, del diari oficial 'Global Times', avui ha piulat que Peng «en els últims dies s'ha quedat a casa seva perquè no volia que la molestessin». «Apareixerà en públic aviat i participarà en algunes activitats», va dir Hu en unes declaracions que segueixen unes suposades imatges de la tenista divulgades ahir a la nit –també a Twitter, mitjà vetat al país asiàtic– en què, envoltada de peluixos, desitjava un «feliç cap de setmana», unes imatges que han sigut posades en dubte.

Es tracta de les primeres imatges que apareixen de la tenista des que va començar a créixer la preocupació per la seva desaparició fa més de dues setmanes, si bé és impossible determinar quan i on es van fer les fotografies. En les imatges, repiulades pel periodista Shen Shiwei de la cadena estatal CGTN, es pot veure la tenista envoltada de peluixos desitjant un «feliç cap de setmana» a través de la xarxa social Wechat. L'Associació de Tenis Femenina (WTA, per les seves sigles en anglès) que va reclamar «proves comprovables» que la jugadora està fora de perill, encara no s'ha pronunciat sobre aquestes imatges.

Denúncia per abús

L'exnúmero u del món en dobles es troba desapareguda des que el 2 de novembre passat va acusar l'exviceprimer ministre xinès Zhang Gaoli d'abusar sexualment d'ella. També l'ATP, a través del seu president Andrea Gaudenzi, va assenyalar divendres que la seguretat de la tenista és la prioritat ara mateix i que és «vital» que hi hagi algun contacte directe amb ella. Anteriorment, la cadena de televisió CGTN va remetre un altre supòsit comunicat de la tenista en què negava els abusos i assegurava que estava bé. Tant la WTA com altres organitzacions com Amnistia Internacional i l'ONU han posat en dubte la veracitat d'aquest comunicat. A principis d'aquest mes, Peng, de 35 anys i actual número 189 del món, va afirmar a través del seu perfil de la xarxa social Weibo que Zhang, de 75 anys, havia abusat sexualment d'ella, en una publicació que va desaparèixer d'internet 20 minuts després. Qualsevol referència a la tenista o al cas segueix completament vetat a les xarxes socials i els mitjans oficials xinesos. El 2012 Peng va liderar el rànquing mundial de dobles i va guanyar Wimbledon i Roland Garros, cosa que la va portar a la cúspide del tenis al seu país.