La crida de la Fundació Oncolliga Girona a moure's pel càncer amb la tradicional Run4Cancer va engrescar, el passat cap de setmana, més de 2.600 persones que es van vestir amb la samarreta de l'esdeveniment i van fer rutes de 5 km o 10 km a l'entorn dels seus municipis o per itineraris comarcals.

A causa de la situació de pandèmia, la Run4Cancer, que habitualment se celebra al febrer, es va traslladar aquest any al 24 i 25 d'abril i es va convidar els participants a fer un recorregut lliure amb l'objectiu d'evitar aglomeracions i complir amb les mesures de seguretat que estableixen les autoritats sanitàries per tal d'evitar contagis de la Covid-19. El preu de la inscripció era de 10 euros que es destinaran íntegrament a l'ajuda als malalts de càncer a través dels serveis gratuïts que ofereix l'entitat.

La majoria de les inscripcions es van fer online a través del web d'Oncolliga, tot i que també hi havia la possibilitat d'inscriure's presencialment a les parades que algunes delegacions van muntar per fer distribució de les samarretes: Figueres, Flaçà, Girona, Maçanet de la Selva, Mont-ràs, Navata, Olot, Palafrugell, Palamós, Planoles, Porqueres, Quart, Ribes de Freser, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Salt, Santa Cristina d'Aro, Tossa de Mar o Vidreres.

L'organització valora molt positivament l'alta participació que hi ha hagut a la cursa, malgrat les especials circumstàncies en què s'ha hagut de celebrar. També estan molt satisfets amb la difusió que l'esdeveniment ha tingut a les xarxes socials a través de les imatges compartides pels participants amb el hashtag #Run4Cancer2021.

La Run4Cancer és una cursa solidària d’àmbit provincial que habitualment se celebra el primer cap de setmana després del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer). L'any passat es va aconseguir superar per primer cop la xifra de 5.000 participants, repartits entre les vuit poblacions on la cursa es va celebrar de manera simultània: Figueres (Alt Empordà), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima).