El Club Patí Jonquerenc afronta una redimensió en consonància amb la situació actual. I és que el club fronterer encara el repte de la nova normalitat conscient de la seva realitat com a entitat de poble i, per tant, el valor de proximitat agafa encara més força al club presidit des d'aquesta temporada per Eduard Joan, que pren el relleu a Mercè Vilalta al capdavant de la junta directiva.

El canvi principal respecte a la temporada passada és el descens voluntari del sènior masculí a Segona Catalana, una decisió que l'entitat assumeix després d'esgotar el projecte esportiu anterior i fent una aposta significativa per jugadors joves formats a la base.

Per la seva banda, el femení seguirà un curs més a Nacional, aquest any sota les ordres de Marcel Carreras, amb l'objectiu de mantenir la categoria en una temporada marcada per la pandèmia i, en conseqüència, la pèrdua d'esponsoritzacions i capital privat.

«Depenem en part dels patrocinadors, però és complicat i ens afecta. Ara, amb la Covid, la situació és pitjor i els clubs també hem perdut els ingressos de la festa major», explica Joan sobre la pèrdua de recursos del sector privat a causa de la crisi. «Trobem poc ètic demanar diners a les empreses en aquests moments. Assumim que tindrem pocs espònsors aquest any i haurem de confiar en les ajudes, perquè, si no, anirem amb l'aigua al coll tota la temporada», afegeix.

Tanmateix, una de les bones notícies de l'entitat per a aquest curs és la confiança i el nombre de jugadors que suma a la base amb un prebenjamí, benjamí, dos alevins, infantil, fem 15, a més dels dos equips absoluts i una escoleta. Més d'una vuitantena de jugadors i jugadores que defensen l'escut del Jonquerenc sobre la pista municipal que continuaran, tot i les dificultats, aquest curs. Destaca la continuïtat de l'equip femení que es va presentar per primera vegada a la història de l'entitat el curs passat, un grup que compta majoritàriament amb jugadores d'una categoria per sota del fem15 i el club espera poder-lo mantenir per aconseguir arribar a l'absolut algun dia.

Precisament, el sènior femení manté el mateix bloc que la temporada passada amb el mateix objectiu que les campanyes passades. «És la tercera temporada a la categoria i intentarem consolidar el nivell, que cada vegada és més alt», explica Marcel Carreras després d'un mes de pretemporada i amb el duel contra el CP Voltregà aquest dissabte a casa. El format de competició que ha establert la Federació preveu partits d'anada i tornada consecutius davant el mateix equip i una setmana de descans per configurar la següent fase.

Pas enrere i aposta jove

El sènior masculí competirà aquesta temporada a Segona Catalana, una decisió que el club ha trobat oportuna per afavorir el desenvolupament dels joves jugadors que formaran majoritàriament la plantilla. «Per a nosaltres és un nou inici perquè hem decidit baixar de categoria. Som un club de poble i hem estat cinc anys en un projecte que vam orquestrar en el seu moment i ha acabat. Hem decidit tornar-ho a repetir començant des de Segona Catalana i anar pas a pas sense pressa», explica el tècnic, Koke del Campo, que compta amb una plantilla amb jugadors d'entre disset i dinou anys, exceptuant alguns veterans per fonamentar l'equip. És el cas del blanenc Marc Armero que tornarà a vestir la samarreta dels fronterers després d'una trajectòria contrastada a l'estranger.

Del Campo liderarà des de la banqueta la nova aposta per la joventut del Jonquerenc conscient de la importància del dia a dia, ja que, com en totes les competicions esportives, «no sabem si podrem acabar la temporada».