El pilot espanyol Aaron Canet (KTM) va recuperar les seves opcions de lluitar pel títol en la categoria de Moto3 al Mundial de Motociclisme després d'imposar-se aquest diumenge amb molta autoritat al Gran Premi d'Aragó, catorzena cita del calendari. El gironí Albert Arenas ha acabat 8è i el berguedà Gerard Riu, 19è.

Arribava necessitat el valencià a la cita de MotorLand Aragó, amb només nou punts en les tres últimes carreres i amb el '0' de diumenge passat a Misano que l'havien deixat a 22 punts del líder Lorenzo Dalla Porta (Honda), però va treure partit a la seva brillant 'pole' per guanyar amb una inusual distància sobre la resta de rivals.

El de Corbera va sumar la seva tercera victòria de la temporada, el que més en aquest 2019 i sisena en el seu palmarès, i va aprofitar de la millor manera possible el mal diumenge de l'italià, que només va poder ser desè i mai va estar en la lluita pel podi.

Amb un traçat en bones condicions tot i la pluja caiguda a la nit, Canet va ser molt superior a la resta de la graella i els espectadors no van viure la tradicional baralla entre molts pilots pel triomf. L'espanyol va liderar la prova de principi a fi i va mostrar la seva fortalesa a falta de dotze voltes.