Apassionat per la boxa, Rachid Drissi va fundar el Gym Box Alt Empordà amb la intenció de compartir els seus coneixements i transmetre l'estima per aquest esport arreu de la comarca. Després d'anys de dedicació, en Rachid ha aconseguit créixer amb l'estructura del seu club -traslladat al carrer de Vilamaniscle, núm. 9, de Figueres- i que els seus alumnes arribin a destacar.

El club ha crescut notablement en els darrers anys, el trasllat n'és una mostra. Quina ha estat l'evolució?

Abans estàvem ubicats al carrer Méndez Núñez i el gimnàs tenia dues plantes amb 65 esglaons. Ara estem en una nau industrial enorme. Des d'aleshores, hem triplicat el nombre d'alumnes i el prestigi. Tenim més de cent inscrits. En gran part també gràcies a l'Elías, que ha estat tres vegades campió de Catalunya. Tot suma.

Quines modalitats es practiquen al gimnàs?

No només fem boxa olímpica. També fem kick-boxing, K-1... Fins i tot, per ajudar persones que estan en teràpia a causa de l'estrès o d'altres factors. A més a més, cada vegada tenim més noies. Sobretot, des que s'ha visibilitzat als mitjans de comunicació. Volem que la gent gaudeixi de la boxa. Tothom ha de tenir la seva revisió mèdica, llicència i ha d'anar ben protegit.

La filosofia que aplica se centra molt en els valors. Per què li dona tanta importància?

No volem sentir-nos més que ningú pel fet de saber 'lluitar'. En aquest esport es guanyen molts reflexos, rapidesa i seguretat. Transmetem això. Volem que tot giri al voltant de la disciplina. Aquí ningú diu paraulotes. L'esportivitat, la humilitat i l'educació són els valors. Volem ajudar. Ningú s'ha de sentir millor que ningú.

També ha ajudat moltes persones amb problemes.

Hem treballat amb gent que tenia problemes. Estava immersa en mons una mica estranys, consumien. Els hem ajudat molt. Som una família. Si veiem que a algú li agrada aquest esport, posarem totes les facilitats perquè pugui practicar-lo. Qui vulgui, té dues sessions per provar la boxa.

L'Elías Telemsani és el segon entrenador. Com s'ha guanyat la seva confiança?

La unió fa la força. Som família i confio en ell. Ha de seguir el camí que vol amb les idees clares. Ha de creure en ell mateix i valorar-se. Qui es queda amb els braços creuats no aconsegueix res i ell s'ho ha treballat a pols.