Excepte el Peralada-Girona B de Segona B i el Sant Pere Pescador de Segona femenina, tots els equips altempordanesos han descansat aquest cap de setmana aprofitant la celebració de les festes de Carnaval o han disputat partits ajornats. Qui també ho ha fet ha sigut el Figueres, encara que la lliga de Tercera no s'hagi aturat. A falta de poc més de dos mesos per acabar la competició, aquesta pausa hauria d'haver servit per examinar les respectives situacions i mirar de generar un revulsiu, si és que es necessita canviar la dinàmica.

Aquest últim cas seria el de la Jonquera a Primera Catalana. Els fronterers arrosseguen dues derrotes consecutives, que els deixen tocats en zona de descens amb 23 punts, a només tres de la salvació. Aquest dissabte s'enfrontaran al Lloret (16 h), el quart classificat. A Segona Catalana, hi ha opcions per a tots els gustos. L'Escala segueix liderant amb 53 punts i més li val continuar amb la ratxa de victòries perquè el Guíxols li trepitja els talons amb un punt menys. Els escalencs s'enfrontaran el diumenge al Besalú, en places de descens. La Marca de l'Ham se situa a mitja taula amb 29 punts i viatjarà fins a Porqueres, el seu rival directe. D'altra banda, el Base Roses haurà d'aprofitar les bones sensacions del triomf de l'últim partit per frenar el Bescanó, el tercer classificat.

Tercera i Quarta Catalanes

Pel que fa a Tercera Catalana, l'Empuriabrava-Castelló espera mantenir el camí de les victòries, després de punxar per primera vegada a Llançà, en la seva visita a l'Agullana, l'avantpenúltim classificat que ja va donar la gran sopresa davant del Llançà. Mentre que els llançanencs provaran de redreçar el rumb contra el Navata per deixar fora de joc els del Baix Empordà, que els van prendre la segona posició l'última jornada. Després que ho aconseguís l'Agullana, només falta que els Esplais i el Cabanes trenquin la tònica en un duel entre cuers.

A Quarta Catalana, el Camallera i el Viladamat protagonitzaran el derbi altempordanès del grup 29. Mentre que al 30, el Cadaqués segueix sent líder en solitari amb vuit punts més que el Llers, que tindrà un descans més llarg que la resta perquè aquesta jornada tampoc jugarà. El Base Roses B s'enfrontarà a l'Elit Palau-saverdera, que ocupa la tercera posició amb només un punt més que els rosincs.