El Llers ha agafat el pols a la competició després de tres mesos i el diumenge passat va pujar a la segona posició, en llocs d'ascens directe a Tercera Catalana, després del duel directe davant l'Armentera (1-0). Un solitari gol de l'excabanenc Migue Cortés només començar va decantar la balança a favor dels nois d'Àlex Fer­rer, que venien de superar, dos dies abans, el Siurana (5-4) en un duel pendent on va brillar Orlando Cabrera, autor d'un repòquer.

El cinquè triomf seguit del Llers els ha alçat de cop i qui sap si es convertiran en un corcó per al Cadaqués, líder indiscutible amb qui es trobaran a la propera jornada. El duel s'havia de jugar aquest diumenge al Sa Guarda, però s'ha posposat per conveniències d'ambdós clubs i disputarà el diumenge 30 de desembre (15.30 h). La distància entre els dos equips és de nou punts i, per tant, un triomf cadaquesenc els encarrilaria el títol de campió. En canvi, si els llersencs els assalten -el Cadaqués ha cedit un empat com a màxim- se li posarien a només sis punts.

Amb el doble triomf en tres dies el Llers s'ha situat com l'equip més anotador del grup (47) i compta amb la tripleta més letal, formada per Orlando Cabrera, Migue Cortés i Javi Cano. Mentrestant, el Cadaqués de Metri Bor­rell va sumar la 13a victòria en 14 partits al camp del Vilafant (0-2) amb gols de Jorge Ortega i Eric Franco.

El Sant Llorenç, per un minut

De la resta de la jornada, el Sant Llorenç de la Muga va estar a punt d'aconseguir el primer triomf de la temporada el diumenge. Els nois de Peque dominaven 2-3 al camp del Lladó, setè classificat, però van rebre el 3-3 en el minut 89. D'altra banda, de l'última jornada del 2018, Elit i Sant Miquel de Fluvià van avançar el partit el passat 6 de desembre, amb victòria per als de Palau-saverdera (4-2).