Al final del primer quart, amb 15-26 en el marcador i l'Azuqueca havent anotat 20 dels seus 26 punts dins de la zona, el dubte era qui estava més emprenyat. Si Marc Gasol seguint el partit en streaming des d'un hotel de Milwaukee -Memphis ha jugat aquesta passada matinada a la pista del Bucks-, o Quim Costa veient des de la banqueta com els seus jugadors tornaven a mostrar-se impotents per aturar un equip més físic i agressiu a l'hora de buscar la cistella contrària. Un, Gasol, no podia fer res per solucionar-ho i l'altre, Costa, va haver d'esperar al descans per explicar clarament als seus jugadors, el volum dels crits el desconeixem, que pots estar desencertat tirant, però que això no t'eximeix de defensar.

I fos pel que els digués Costa al descans o perquè els mateixos jugadors van fer propòsit d'esmena, la sortida del tercer quart va ser antagònica a la de l'inici del partit. Llavors sí que el Bàsquet Girona va aconseguir aplicar el llibre d'estil del veterà tècnic de Badalona: molta intensitat al darrere, bàsquet ràpid i decisions valentes en atac amb independència de l'encert. En un tres i no res, tot plegat encara no cinc minuts, i el tècnic visitant, Sergio Vicente, va haver de demanar temps mort perquè el seu equip havia encaixat un parcial d'11-0 i el partit estava empatat (39-39). Jugar millor que en el primer quart no era difícil, però, segurament, mantenir sempre el ritme dels primers cinc minuts del tercer quart també és demanar massa. I més per a un equip que ahir va tornar a jugar sense el lesionat Nil Angelats. Un triple del jove Edu Ramos posava el Girona per primer cop al davant en el marcador (45-44) i el partit va acabar desembocant en un darrer quart molt igualat i amb els dos equips bastant justos de forces. Faltava un punt de talent individual per marcar la diferència definitiva i aquest el va posar Carlos Calvo amb dos triples consecutius a dos minuts del final. El Girona es va arribar a posar a tres punts a 10 segons del final, després d'un palmeig de Berry, però un tir lliure de Varela va sentenciar.