El Club Bàsquet Castelló d’Empúries està celebrant aquesta temporada el desè aniversari del seu naixement amb un total de cinc equips en competició. L’entitat que presideix Josep Roca disposa de quatre equips base -cadet i infantil femení i mini i premini masculí- i d’un d’amateur, el sènior de nois, que des del desembre passat es troba immers en el camí per intentar ascendir a Tercera Catalana.

El club castelloní va manifestar la seva bona salut el passat 26 de novembre, el dia que presentava els seus equips i el centenar de jugadors davant l’afició, en què també va assistir-hi el regidor d’Esports de Castelló Savi Canet. “Som modestos, totalment amateurs, una colla de pares i mares que tirem el club endavant i que estem lluitant perquè la flama del bàsquet sigui ben encesa en el poble”, comenta Roca. El relleu de Quim Vilanova ara fa un any i mig afegeix que “l’objectiu és incidir amb la pedrera, treballem amb les escoles per tenir equips mini i premini”.

Qui va ser jugador i tècnic del Sant Josep i del Maristes del Girona recorda que el suport del consistori per tirar endavant el club i que organitzen activitats durant l’any com el Torneig de Setmana Santa o el Campus d’Estius.

Bermúdez, nou coordinador

D’entre les novetats que presenta el Club Bàsquet Castelló enguany hi ha el canvi de coordinador, en què el figuerenc Carlos Bermúdez ha agafat les regnes. L’alhora entrenador del Mifas ja estava vinculat en el Castelló com a tècnic de l’equip sots-21 -que ara ha passat a sènior- i ocupa la plaça de Jose Aranda, que ha fet un pas al costat, però que segueix vinculat en el club.

Un altre dels noms propis que tenen a l’estructura tècnica és el de l’entrenadora castellonina Lídia Campsolinas, fitxada la temporada anterior i amb un ampli recorregut en el món del bàsquet, sobretot en cadira de rodes, on va arribar a jugar amb la selecció espanyola.