El tennista manacorí Rafa Nadal continua amb la seva ratxa d'imbatibilitat i ha derrotat aquest dissabte el croat Marin Cilic (7-5, 7-6 (3)) a les semifinals del torneig de Xangai (Xina), vuitè i penúltim Masters 1.000 de la temporada , en un exigent partit que li dóna accés a la seva desena final de l'any, en què buscarà el seu setè títol de l'any davant el suís Roger Federer o l'argentí Juan Martín del Potro.

El de Manacor ha arrencat amb una marxa més que el croat, lent de cames i erràtic amb la seva dreta. Les boles de 'break' han anat caient una rere l'altra des del primer joc, però Nadal baixava les seves prestacions a hores d'ara, una cosa imprecís a la resta.

Les opcions de ruptura desaprofitades pel balear, han pujat la moral de l'supervivent Cilic, cada vegada més còmode sobre la pista i amb menys problemes al servei. La frustració de Nadal ha fet la resta, i amb 5-4 en el marcador, el tennista d'origen bosnià ha gaudit de dues boles de set a la resta. No obstant això, una dreta a la xarxa i un gran servei han tornat la tranquil·litat a la banqueta del balear.

Amb l'aigua al coll, el número u mundial ha recuperat la seva millor versió i ha tirat endavant un joc en el qual Cilic ha disposat d'una tercera opció per apuntar-se el primer parcial. En una pel·lícula l'argument coneixem ja de memòria, Rafael Nadal s'ha fet fort en la debilitat i ha aconseguit trencar el servei de Marin Cilic en el joc posterior per a continuació tancar amb el seu servei el primer set.

L'exigent primer set, tant en l'aspecte físic com mental, ha fet més efecte en el croat, que no ha trigat a cedir de nou el seu servei. No obstant això, el jugador mallorquí, que ha acusat la càrrega de partits, ha baixat el ritme i ha fallat més del compte, permetent que Cilic recuperés el 'break' i tornés a entrar al partit.

La història s'ha repetit a la zona calenta del set. Amb 5-5 al marcador, Cilic ha salvat un compromès 0-40 però ha acabat perdent de nou el seu servei a causa del empenta de Nadal. En el torn de servei posterior, el primer cap de sèrie del torneig ha disposat d'una pilota de partit, però Cilic, ja sense res a perdre, ha arriscat amb la dreta i ha aconseguit tornar a equilibrar la contesa.

En el decisiu 'tie-break', Cilic ha seguit arriscant amb els seus cops, però aquesta vegada la moneda ha sortit creu, i la major consistència de Nadal ha sigut argument suficient per tancar l'exigent trobada per 7-5 i 7-6 en 2 hores i 11 minuts, i accedir a la seva desena final en el que va d'any.

Rafa Nadal, que suma 16 victòries consecutives després de les victòries collides a Nova York i Pequín, buscarà el seu setè títol de la temporada davant el vencedor de duel entre el suís Roger Federer i l'argentí Juan Martín del Potro.