De dilluns a dissabte el davanter figuerenc Kilian Grant s'entrena amb l'Osca, de Segona Divisió A, però els diumenges sol jugar amb el filial, l'Almudévar, del grup aragonès de Tercera. De moment, aquesta temporada acumula cinc partits amb el primer equip, tres a la Copa del Rei -256 minuts- i dos a la lliga -8 minuts. El jugador altempordanès ja ha deixat petjada amb el primer equip blaugrana, quan a la tornada dels setzens de final de la copa va marcar al camp del Las Palmas, de Primera. "Ho vaig viure amb molta alegria. A l'anada, a casa, hauríem pogut guanyar. Allà el gol va arribar tard. Vaig sentir alegria però després tristesa, perquè no vam poder passar l’eliminatòria", explica un Kilian que amb 22 anys suma la seva segona experiència al futbol aragonès, després del seu pas pel filial del Saragossa, els últims dos cursos.

Abans, l'ex de la Salle Figueres, FE Figueres, Girona i futbol base de l'Espanyol va jugar uns mesos cedit a l'Olot, sent encara jugador de l'equip blanc-i-blau. Ara, a l'Almudévar, és el segon màxim golejador de l'equip, amb 7 gols, i també un dels jugadors més utilitzats per l'entrenador, Ángel Royo. "Tots som importants, però sí que és veritat que quan et donen confiança te’n sents més encara", reconeix.

El fet d'entrenar-se amb un equip i jugar sovint amb un altre no perjudica el figuerenc, que es pren amb calma la seva presència al primer equip. "Aquí hi estic a gust. Està clar que quan et en un filial, l'objectiu és jugar a dalt, però m'ho prenc amb paciència. El club i l'entrenador estan molt contents amb mi, i jo he de continuar així", afirma. El conjunt aragonès és sisè a la classificació, només a un punt del quart, l'Ejea, que marca la zona de promoció d'ascens a Segona B. "Per qualitat i ambició podem estar a dalt. Per l'experiència que tinc a la tercera divisió aragonesa, crec que hi ha qualitat, ganes i il·lusió. L'objectiu és anar partit a partit i el temps ens posarà on ens mereixem", comenta Kilian, qui ­l'any passat va ser campió del grup amb el filial del Saragossa.

Futur prometedor

El davanter figuerenc acaba contracte el pròxim mes de juny, i si l'Osca desitja renovar-lo, el pacte és que ho haurà de fer per dos anys més i ja amb contracte i fitxa del primer equip -ara té fitxa del filial perquè té menys de 23 anys. El seu objectiu és consolidar-se al primer equip i a la Segona Divisió, una categoria en què va debutar el desembre del 2015 amb el Saragossa. De moment, en aquest mercat d'hivern el club i el jugador ja han rebutjat un parell de propostes de dos equips de Segona B, que en demanaven la cessió. Kilian és optimista davant la possible renovació pel club blaugrana. "Tinc bones sensacions; sento que el club aposta per mi", admet.