n En tot just la seva segona temporada a l'Alcorcón, el migcampista saltenc s'ha convertit ja en un dels capitans de l'equip. Titular indiscutible per a Cosmin Contra primer i ara per a Julio Velázquez, el gironí està satisfet en l'aspecte personal però admet que a l'equip li està costant aixecar el vol. Amb 28 anys i acabant contracte el proper 30 de juny, Toribio no vol pensar en el futur i, tot i que no tanca cap porta, reconeix que el tempten les noves experiències. Primer però es vol centrar en aquesta temporada i fer escalar posicions l'Alcorcón. La primera oportunitat serà demà passat contra el Girona, un equip que veu «tard o d'hora» ascendint a Primera Divisió.

L'Alcorcón no acaba d'escapar dels llocs de perill i flirteja amb el descens. Com estan els ànims a punt d'acabar la primera volta?

Ens està faltant continuïtat en els resultats, guanyar dos partits per poder estar una mica més tranquils a la zona més noble. Competim bé però ja se sap que quan ets a la part baixa sempre costa més de guanyar i la pilota no vol entrar.

Personalment està sent indiscutible tant per a Contra com ara amb Julio Velázquez. Satisfet?

Sí. No em queixo. Estic molt content. Tinc la confiança de l'entrenador i intento ajudar-lo a ell i als companys.

Com s'explica que l'Alcorcón sigui una piconadora a casa i a fora baixi tant el rendiment?

A casa, estem amb la nostra gent, que ens escalfa molt i ens dóna confiança. Tenim una mentalitat molt forta aquí. Ens coneixem l'estadi. A fora hem competit bé però costa més. La setmana passada a Vallecas per exemple vam fer un gran partit. El Rayo Vallecano amb una oportunitat i mitja ens va fer dos gols i ens va guanyar.

L'aposta i l'objectiu del club a l'estiu no devia pas ser lluitar per fugir del descens.

L'aposta de moment és salvar la categoria, que és el més important. Sí que és cert que el club fa passos importants però ara per ara, l'objectiu és la permanència perquè hi ha molts futbolistes nous.

Amb gent de molt nivell com David Rodríguez, Aguza, Pablo Pérez, Óscar Plano... l'equip sembla fet i pensat per estar força més amunt.

A l'estiu es va iniciar un projecte nou amb nou entrenador i molts jugadors nouvinguts. Sempre costa més d'adaptar-los. Quan les peces encaixin, que no serà gaire tard, escalarem posicions.

Vostès estan fortíssims a casa i el Girona arriba llançat després de quatre victòries consecutives. Quin partit preveu diumenge?

Serà un partit molt i molt difícil. El Girona està en una magnífica dinàmica. A més a més, té jugadors que fa molts anys que estan junts i juguen d'una mateixa manera amb el mateix entrenador. Ho estan fent molt bé i vénen de guanyar el líder.

Què és el que més temen del Girona?

Res en concret. Més aviat el conjunt en si. Mires qualsevol partit seu i veus els centrals que estan bé, els carrilers també, els migcampistes, els davanters... Tots. És un equip molt ben planificat.

El Girona fa dos anys que es queda a les portes d'ascendir a Primera Divisió. El veu ja com un dels grans de la categoria?

Estan fent i aconseguint grans coses. És molt important dur tants anys a Segona A. El Girona és ara un club molt fort i segurament pujarà un any o un altre a Primera Divisió.

Pel que fa al futur i amb 28 anys, on es veu a curt termini? El tren del Girona li ha passat ja?

Estic molt bé a l'Alcorcón. Em sento molt valorat i tinc molt de suport per part del club.Ara bé, no em tanco cap porta. Acabo contracte el proper 30 de juny i m'agradaria viure alguna altra experiència.