Gairebé 17.000 quilòmetres separen Darnius, el poble d´Alan Baró, i Melbourne, la nova ciutat del jugador altempordanès. Després de posar fi a una etapa de cinc anys al Ponferradina -amb el qual va arribar a disputar 167 partits a Segona Divisió-, l´estiu passat Baró va emprendre la seva primera aventura a l´estranger, per jugar al Melbourne Victory, acompanyat de la seva dona i els seus dos fills petits: "Em va arribar aquesta oferta per marxar a Austràlia i des d´un primer moment ens va il·lusionar bastant. També em va convèncer l´equip, que és el que més socis té. L´ambient i les infraestructures són de primera divisió", afirma Baró.

Fins ara, el darniuenc, de 31 anys, ha disputat dos partits amb el Melbourne Victory: el primer, en l´empat contra el Brisbane Roar en la seva estrena al futbol australià (1-1), i el segon, el cap de setmana passat en la derrota en el derbi davant el Melbourne City (1-4), amb el qual l´equip de Baró comparteix l´estadi. "És el partit amb més rivalitat, i és una llàstima que no sortís bé, perquè érem l´equip local i hi havia gairebé 50.000 persones a l´estadi. Més enllà del futbol, les condicions i l´ambient eren espectaculars", assegura l´altempordanès en relació amb una competició molt diferent de l´espanyola.

"La Segona és una categoria molt tàctica, amb molt joc directe i amb molta precaució entre els equips. Aquí, en canvi, els equips tiren molt de físic. Volem fer un futbol agressiu, pressionar molt i anar de cara a porteria. Els partits són més d´anada i vinguda i per tant són ­menys tàctics". Per a Baró, deixar Ponferrada i l´Empordà no va ser fàcil, com tampoc va ser-ho adaptar-se a una nova vida al sisè país més gran del planeta. "El principi és una mica dur, no tenia un nivell gaire alt d´anglès. Al començament navegues una mica i la manera de trobar casa no és àgil, però des del club m´han ajudat en el que he necessitat. També és diferent el sistema educatiu, tot és més lliure i els nens aprenen sobretot a través de jocs", explica.

Prolongar l´aventura

Baró, que també va passar pel Miapuesta Figueres, Alacant, Osasuna B, Albacete i Peralada, té contracte fins al maig de l´any que ve, i no descarta allargar la seva experiència al país dels cangurs i els coales. "No hi dono gaires voltes. Espero oferir un bon nivell alguns anys més, fins que el físic i les lesions em respectin, com ara. Si les coses van bé no rebutjaria l´oportunitat d´estar-me més temps aquí", confessa.