La tercera edició del Torneig Tramuntana, la competició prèvia a l’inici de lliga dels equips sèniors masculins i femenins de la comarca, va tornar a ser un èxit. Després de celebrar-se a Llançà i a Roses, durant el cap de setmana passat el torn va ser per a l’Escala. L’activitat, organitzada pel club de bàsquet local i l’ajuntament, va comptar com a novetat la participació d’equips mini i d’un clínic a càrrec de l’entrenador Trifón Poch.

Pel que fa als vencedors, en categoria sènior masculí de nivell A, amb equips que competeixen més amunt, el campió va ser l’amfitrió, l’Escala. El conjunt d’Albert Clopés i Josep Company partia com el favorit -competeix a Segona Catalana- i a la final es va imposar (68-59) a l’altre candidat, el Vilafant, que juga a una categoria inferior. La resta de rivals que hi havia en el quadre eren el Bàsquet Castelló i l’Escolàpies.

Pel que fa al segon grup, l’equip sots25 de l’Adepaf -agafa el relleu del sènior que hi havia en anteriors anys- va quedar en primer lloc després de superar el filial de l’Escala (60-73) a la final. Els sots25 del Vilafant i del Roses completaven el grup del segon nivell.

En noies, les retirades aquest estiu de les sèniors del Roses i de l’Adepaf van deixar el quadre amb només tres equips. Tal com passava en els sèniors masculins, el favorit va guanyar. En aquest cas, era el Vilafant, ascendit a Segona Catalana, que es va desfer (50-35) de l’Escala, equip d’una categoria menys. L’Escolàpies, recuperat quatre anys més tard, era el tercer equip femení que prenia part en el Tramuntana.

Repecta als minis, el Grifeu va vèncer en masculí mentre que el seu femení va compartir el primer lloc amb l’Escolàpies. La resta d’equips presents eren el Vilafant, el Roses, l’Adepaf i l’amfitrió.

Trifón Poch fa un clínic de tècnics

Trifón Poch, entrenador de la lliga ACB durant molts anys d’equips com el CB Girona, l’Alacant, o l’Estudiantes, va impartir una classe magistral de bàsquet, que va durar una hora, dissabte passat al migdia en el marc del Torneig Tramuntana de l’Escala. Poch entrena actualment el Club Atlético Obras Sanitarias de la Nación de la Liga Nacional de Básquet de l’Argentina, i cal recordar que va estar molts anys vinculat al Girona.

Per tal de fer el clínic Poch va comptar amb els jugadors de la categoria júnior de l’Escala, un mix entre els masculins i els femenins, un clínic en què va explicar i argumentar aspectes del joc com la defensa zonal i les seves variants, així com els atacs en els intervals de la zona i la gran varietat de conceptes al respecte. De ben segur que els entrenadors de la comarca en van prendre nota i van agafar idees per poder aplicar als seus equips.