El castelloní Savi Canet, de 42 anys, té passió per les curses extremes que tenen lloc arreu del món i la seva última aventura va tenir lloc el febrer passat, quan va participar en la Rovaniemi150, disputada a la zona de Lapònia (Finlàndia). La ultramarató, marcada per la neu i per les temperatures de sota zero, tenia un recorregut de 150 km i s’havia de completar en menys de 42 hores.

La duresa de la prova va passar factura a Canet, que va arribar fins a la meitat, en el quilòmetre 70, després de prop de 16 hores estirant el trineu. Unes molèsties a l’esquena van obligar al de Castelló d’Empúries a abandonar, però tot i mostrar-se satisfet d’haver viscut aquesta experiència va quedar-li un regust a dins:“Tinc una espina clavada i tinc clar que l’any que ve tornaré per acabar-la”, confessa Canet. “Les condicions eren extremes, passàvem de -5 a -15º, la neu estava molt tova i nevava molt”, recorda. L’aventurer empordanès havia de caminar pels boscos estirant un trineu on portava “el sac de dormir, estora, raquetes de neu, aigua i menjar; podia pesar uns 12 kg, però augmentava per la neu que anava caient”, afegeix.

Però, com es prepara un empordanès per anar a una cursa d’aquestes característiques? “Entrenava per aquí, per a la platja i per planer estirant una roda; havia entrenat molt les cames, però potser faltava que preparés més la part superior”, argumenta Canet.

D’aquesta experiència al nord d’Europa recorda sobretot “la tranquil·litat i el silenci absolut que hi havia al mig dels boscos, fins i tot passàvem per sobre de rius que estaven congelats”.

Posant a prova el seu físic des de Costa Rica fins al desert del Sàhara

En els darrers anys Savi Canet ha pres part en competicions dures com la The Coastal Challenge, de Costa Rica, la Marathon des Sables, pel desert del Sàhara marroquí, o en curses de bicicleta de muntanya com la Transpyr, Andalucía Bike Race o la Titan Desert.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.