02 de febrer de 2016
02.02.2016
Hoquei subaquàtic

El GEAS Empordà vol superar-se des del fons de la piscina

L'equip figuerenc confia a revalidar el títol de campió de Catalunya i millorar el tercer lloc de l'Estatal

02.02.2016 | 12:29
Els partits d´hoquei solen durar vint minuts

L´hoquei subaquàtic és un esport que, a la comarca, es practica a les piscines municipals de Figueres, de la mà del GEAS Empordà, i de l´Escala, amb Les Anxovetes i El Pedró. L´equip figuerenc té tres anys de vida i el 2015 va destacar per proclamar-se campió de Catalunya i tercer d´Espanya en categoria sènior. El GEAS (Grup Empordanès d´Activitats Subaquàtiques) compta amb una vintena de jugadors, bona part dels quals procedents del Minisub Figueres, i té nois i noies de la capital, però també de Cadaqués, l´Armentera i Olot. L´equip sènior és mixt, entrena els dimarts i dijous a la nit i acull tant jugadors de 49 anys com David Palomo, responsable de la secció, com el seu fill Oscar, de 15.

"Gairebé el 80% de l´equip abans havíem practicat la pesca submarina, a pulmó lliure, i l´hoquei subaquàtic també ens serveix com entrenament per anar a mar, és un esport molt complet i exigent", explica David Palomo, que dóna les claus per ser un bon jugador. "L´important és pujar i recuperar per tornar a baixar, estar 30 segons a sota l´aigua està molt bé. No és necessari estar-hi dos minuts, perquè el joc és molt ràpid i consumeixes molt oxigen", comenta el responsable de l´equip, que també destaca "tenir les coses clares quan entres a l´aigua, la clau d´un bon equip és passar el disc sense mirar i que un company el reculli".

Els partits solen durar 20 minuts –separats per una part de dos minuts– i cada equip competeix amb sis jugadors. Per donar a conèixer aquest esport, el GEAS ja ha dut a terme activitats com l´Open, que tindrà una segona edició per les Fires i Festes de la Santa Creu, al maig, o un torneig per a la Marató de TV3, celebrat el desembre i amb la presència de la selecció espanyola femenina.

La intenció del GEAS per al 2016 és revalidar el títol de campió de Catalunya, obtingut a Sabadell al novembre, i millorar el tercer lloc en el Campionat d´Espanya, que va tenir lloc a Elx al juny i on només va ser superat per dos equips de Madrid.

Quatre jugadors del club, a la selecció catalana

El bon paper del GEAS no passa desapercebut per a la selecció catalana, i el cap de setmana passat quatre jugadors del club van tornar a ser convocats. En el Torneig dels Pirineus, celebrat a Tolosa del Llenguadoc (França) en una piscina de 4,5 m de fondària, hi van anar Adrià Guirado, Carlos Rodríguez, i Oscar i David Palomo. Que vagin amb la selecció espanyola és complicat per incompatibilitat familiar i laboral, tot i que Rodríguez ja hi va anar fa set anys en unes estades a Holanda i Eslovènia.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook