Aquests són els resums de l'última jornada dels partits de bàsquet sènior amb representació altempordanesa.

Tordera 100-89 L'Escala. El sènior masculí de l´Escala no va poder donar continuïtat al triomf de la jornada anterior contra el Cardedeu i diumenge al matí va perdre contra un Tordera que es manté per sobre seu. Els d´Albert Clopés intentaran trencar la ratxa en el primer partit de l´any, el 9 de gener, davant el Vilassar de Mar, penúltim classificat.

Vilafant 66-49 Salle Girona. El Vilafant puja a la cinquena posició després de desfer-se de la Salle Girona en un partit que va ser molt planer durant els 40 minuts de joc, sense gaires variacions tàctiques ni alternances defensives. Els de Ful de Alcaraz i Bru Rovira mantenen la bona dinàmica dels últims partits. Tot i que davant els gironins van començar una mica més fluixos, van ser capaços d´anar de menys a més i controlar sempre el marcador.

Vilafant: Adrià Verdaguer, David Vicente, Nebot, Pere Cristina, Sergi -cinc inicial-, Brun, Quintana, Capel, Nebot, Àngel Parra, Àxel i Castillo.

Grifeu Llançà 79-57 Santjoanenc. En el dia que es presentaven els equips de l´entitat, el Grifeu no va tenir problemes per superar el penúltim classificat, el Santjoanenc. Tot i que els garrotxins van plantar cara en els dos primers quart, el domini dels llançanencs -quarts classificats a Tercera Catalana- a sota la cistella va ser incontestable, tant en atac com en defensa.

Adepaf 55-51 Farners. L´Adepaf s´escapa del descens directe després de sumar la quarta victòria en cinc partits davant el Farners, en un partit molt intens i amb diferències mínimes en el marcador. L´equip de Jordi Marull -dirigit dissabte de manera excepcional per Xavi Vallmajó- va desencallar el partit en el tercer

període gràcies a quatre triples i al lideratge de Dídac Garriga.

Adepaf: Porras, G. Sanz (9), McKechnie (5), M. Garriga (4), G. Coderch (5), A. Sanz (12), G. Cardona (4), A. Balot (4), D. Garriga (8), Cardona, Ruano (4), Casanova. Tirs lliures: 4/6. Faltes personals: 16. Parcials: 14-8, 13-22, 16-6 i 12-15.

Castelló 54-68 L'Escala B. En el duel comarcal de la jornada de Tercera Territorial A, l´Escala B va imposar la seva experiència a la pista del Castelló. Els locals, entrenats per Jordi Sánchez, van realitzar un final de primer i quart període per oblidar i el filial escalenc ho va aprofitar. Tot i que el Castelló es va col·locar a cinc punts de distància quan quedaven tres minuts per acabar, el conjunt de Goran Minic i Xavi Falgarona no es va deixar sorprendre.

Escolàpies 66-82 Fontcoberta. L´Escolàpies continua cuer del grup després de perdre davant el Fontcoberta. Els vermells, liderats per David Porras, van estar lluitant durant tot el partit contra un equip que va fer valer la seva experiència en els moments calents del duel per no patir en el marcador.

Canet 56-40 Roses femení. El sènior femení del Roses segueix sense escapar-se de la zona baixa de Segona després de caure a la pista del Canet per 16 punts de diferència.

Adepaf femení 55-54 Porqueres. Una cistella a tres segons per acabar va donar el triomf a l´Adepaf davant el Porqueres en un partit en què les figuerenques van anar de més a menys.

Adepaf: Malirach (2), Pujol (3), Ramos, Rivero (10), Quera, Quintero (6), Peré (10), Puig (8), Sirbikyte (5), Rebollo (11). Tirs lliures: 9/16. Faltes: 19. Parcials: 14-10, 13-4, 12-23 i 16-17.

L'Escala femení 53-36 Palamós B. En un duel de la zona mitjana, l´Escala de Susi Martí i Pau Esponellà es va desfer del Palamós B gràcies a la intensitat posada per Laia Cuspinera al damunt de la pista.

Salt B 45-62 Vilafant femení. Començar amb bon peu va ser clau perquè el Vilafant superés, el dissabte a la nit, el Salt B per seguir instal·lat a la tercera posició del grup. Tot i adormir-se en el segon quart, les de Pepe Socorro i Marçal Mallart van acabar guanyant.

Vilafant: Paula, Laia C., Laura, Mar, Marta, Clàudia, Nere, Ruth, Gio, Laia S., Carme.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.