Ara fa un any, Edu Vílchez agafava les regnes del primer equip del Figueres en substitució de Francesc Cargol. Ja sigui per les absències a la seva plantilla o pel potencial que veu en el planter, que el Maestro ha confiat en els jugadors de l’equip juvenil. Diumenge passat, davant el Santfeliuenc, va donar entrada a Ivan Vargas Balmon al minut 76 per acompanyar Adrià Casanova i Marc Serramitja en punta. El davanter de Llançà, de 18 anys, va gaudir de l’ocasió més clara del partit amb 0-0 en el marcador, però el porter dels del Baix Llobregat, Oliver, va desviar el seu perillós xut a córner (89’). “Estic molt content per debutar i per la confiança que m’han donat”, comentava el protagonista a la sala de premsa.

El vestidor del Figueres no se li va fer nou del tot, perquè es va retrobar amb ­Chi­cho, defensa del primer equip i que també exerceix d’entrenador del juvenil A figuerenc, juntament amb Javi Revert i Ramon Masó.

“És un davanter que posseeix dues de les millors virtuts que pot tenir un punta: velocitat i bon xut amb les dues cames. Té molt marge de millora, veurem quina és la seva progressió, però té potencial i sobretot ganes de ser futbolista”, explica Chicho.

Vargas és el màxim realitzador de Preferent, amb set gols en cinc jornades, i aspira a ser clau per aconseguir l’ascens a Lliga Nacional. El dia abans del seu debut a Tercera Divisió va contribuir a la victòria davant el Montmeló (6-1) anotant els dos primers gols.

Ve de marcar 58 gols en el Llançà

Vargas ha tornat al futbol base de la Unió aquesta temporada després del pas per l’equip del seu poble, amb el qual també havia debutat a l’amateur, de Tercera Catalana, i on fins i tot havia marcat nou gols (2014/15), set dels quals a la primera volta. Amb passat a la base del Peralada, el jove futbolista va anar a provar al Girona juvenil la temporada anterior, però finalment es va decantar pel retorn a Figueres.

I és que Vargas ha aterrat a Vilatenim amb el cartell de depredador. Sense anar més lluny, en l’exercici passat en va marcar 58 a Segona Divisió amb el Llançà. Enric Giménez, actual cocoordinador dels llançanencs i que s’ha retirat enguany com a jugador, va viure de primera mà l’ascens de Vargas al primer equip costaner: “És un punta que destaca pels seus moviments, tant pot córrer a l’esquena perquè és molt ràpid com venir a buscar la pilota al peu perquè tècnicament és fi. De cara a gol defineix molt bé i és molt murri en les pilotes mortes de l’àrea”, comenta.

Seguir Brugué i David Costa

Vargas és el primer juvenil que fa debutar Vílchez en lliga en aquest exercici, però en el passat va donar l’oportunitat a Roger Brugué, David Costa -ascendits, enguany, a Tercera Divisió-, Pol Valentín, Àlex Herrera i Gerard Fageda. A més, des de fa sis jornades el porter Pau Valeros s’asseu a la banqueta per la baixa d’Aleix Prunés.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.