La victòria del campionat escolar ElectroCat 2015 és per l´equip de l´Escola Tècnica Girona, que amb el seu quadricicle elèctric, supera totes les fases del Circuit de Seguretat de Honda situat a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona). L´ElectroCat, que aquest any celebrava la seva segona edició, pretén fomentar l´ús del vehicle elèctric, cosa que per l´Escola Tècnica Girona representa una bona oportunitat per millorar el coneixement i ús d´aquest vehicle.

Seguint l´essència de l´ETG de preparar als alumnes al nivell més alt, des de l´escola van considerar que no podien deixar perdre aquest repte. Xavi Agustí, coordinador d´ETG, afirmava "tenint present que l´objectiu de l´escola és preparar els alumnes de cara al mercat laboral alhora que oferir-los alguna cosa diferent que a la resta, no podíem dubtar en inscriure´ns i esperar que l´organització ens acceptés".

El campionat va iniciar el divendres 26 de juny amb la presentació oral, defensa del projecte i valoració de l´aportació tecnològica al vehicle. I va ser durant el dissabte 27 que van tenir lloc les tres proves del circuit: en primer lloc, pujar el més ràpid possible una rampa de 20% de pendent, seguidament, aconseguir el menor temps en un slalom entre cons i, per últim, fer voltes al circuit durant 20 minuts. En les proves en circuit l´Escola Tècnica Girona va obtenir els 35 punts totals en joc, fet que els va proclamar guanyadors del campionat.

Per ells asseguren haver estat una grata sorpresa ser considerada l´escola que ha dissenyat i construït el millor vehicle del campionat, el qual destacava per l´estabilitat en el pas per corba. I això no és tot, ja que el vehicle de CTV Les Franqueses, que pertany al grup de centres d´FP de la mateixa ETG, va obtenir la segona posició final a la classificació, així que la satisfacció va ser doble.

La valoració que fa en Jordi Moncanut, director de l´Escola Tècnica Girona, que aquest any celebra el seu 25è aniversari, ha estat molt positiva, no només lògicament per la classificació, sinó per la il·lusió amb què alumnes i docents han pres el projecte. Un projecte que els ha aportat aprenentatge, experiència i, sobretot, molta satisfacció després d´haver-hi treballat durant 6 mesos.