Luis Suárez, davanter de la selecció de l'Uruguai i del Liverpool anglès, sancionat per la FIFA amb nou partits de suspensió i quatre mesos d'inhabilitació per mossegar l'italià Giorgio Chiellini en un partit de la primera fase del Mundial, va demanar ahir perdó al defensa del Juventus "i a tota la família del futbol".

Suárez va emetre un comunicat a través del seu compte oficial d'una xarxa social, sis dies després del partit que van disputar Itàlia i Uruguai a Natal i que va significar la classificació del conjunt celeste per a vuitens de final, així com la posterior sanció a l'atacant per mossegar Chiellini.

"Després d'uns dies d'estar a casa amb la meva família he tingut l'oportunitat de recuperar la calma i de reflexionar sobre la realitat del que va passar" en aquell partit, segons expressa en el seu escrit. "Amb independència de les polèmiques i de les declaracions contradictòries que s'han produït durant aquests dies, tot això sense haver volgut interferir en el bon fer de la meva selecció, el cert és que el meu company de professió Giorgio Chiellini va patir en la baralla que va tenir amb mi els efectes físics d'una mossegada i per això: me'n penedeixo profundament", assegura el davanter.

Luis Suárez completa el seu escrit demanant "perdó" no només al mateix Giorgio Chiellini, sinó també "a tota la famíla del futbol". El mateix jugador, igualment, afefeix que "em comprometo públicament al fet que mai no tornarà a ocórrer un incident com aquest amb la meva intervenció", amb la qual cosa intenta donar per tancada una polèmica que fa prop d'una setmana que porta cua i que ha transcendit fins i tot els límits de l'esport.

La resposta de Chiellini

No va trigar massa a respondre Luis Suárez l'altre protagonista de la polèmica. Giorgio Chiellini, defensa de la selecció italiana, va assegurar que per la seva part estava "tot oblidat", afegint també el seu desig perquè la FIFA li redueixi la sanció que en el seu dia va ?decidir imposar al davanter uruguaià.

A través del seu compte de Twitter, Chiellini va escriure un missatge dirigit al mateix Luis Suárez: "Està tot oblidat. Espero que la FIFA redueixi la teva suspensió", va escriure el futbolista. Un text breu, però a través del qual acceptava les disculpes de l'uruguaià.

Aquest missatge va arribar poc despés que el mateix Luis Suárez demanés perdó públicament a través d'un comunicat arran de la polèmica mossegada que sis dies enrere havia donat la volta al món. En el segon temps del partit que va enfrontar l'Uruguai amb Itàlia, el golejador del Liverpool, en una acció aïllada, va mossegar Chiellini, una acció que va passar desapercebuda per a l'àrbitre del partit. Tot i això, posteriorment, la Comissió de Disciplina de la FIFA va decidir actuar. El càstig per al charrúa va ser exemplar i alhora polèmica: nou partits de suspensió i quatre mesos d'inhabil·litació. Un veredicte que el destinatari ha decidit apel·lar.