La selecció espanyola, en el partit número cent de Carles Puyol amb la samarreta del combinat nacional, va superar el tràmit d'enfrontar-se a l'Uruguai. La cita, disputada a Qatar emmig d'una gran expectació, va tenir un clar protagonisme blaugrana; no només perquè els gols van ser obra de Cesc Fàbregas i Pedro, aquest per partida doble, sinó perquè Vicente Del Bosque va dibuixar un onze amb fins a set futbolistes del Barça, entre ells el porter Víctor Valdés, que va disputar els noranta minuts.

En un partit d'homenatge per a l'Associació de Futbolistes Espanyols, l'actual campiona mundial i continental va haver de bregar per superar la fortaresa física de l'Uruguai, un equip rocós, que va fer del contracop la seva millor arma i que va gaudir d'un parell de bones ocasions per desestabilitzar l'avantatge que Espanya anava construint en el marcador. Després d'un gol surrealista de Cesc, amb la col·laboració inestimable del porter Muslera, que va empassar-se el xut centrat i llunyà del migcampista d'Arenys, l'equip sud-americà va serrar les dents i va avisar amb una bona internada que Valdés va evitar. Poc després, però, el porter no va poder fer res quan el Cebolla Rodríguez va guanyar l'esquena a Puyol, massa lent, i va creuar la pilota per fer pujar l'empat a l'electrònic (1-1).

Tret d'un gol anul·lat al propi Puyol abans de la diana dels uruguaians, poques van ser les oportunitats per a un i altre bàndol, que van decidir pujar una marxa més a la represa. Primer, l'Uruguai, que va fer volar Valdés amb un xut creuat de Cavani que el porter del Barcelona va refusar amb encert. Era la rèplica al gol de Pedro, l'autèntic protagonista de la tarda, l'autor dels dos últims gols del seu equip. El primer d'ells, al rebre una bona passada de Gerard Piqué entre línies, desfer-se de la defensa rival i creuar sobre la sortida d'un desesperat Muslera.

El segon, la sentència del matx, va arribar a un quart d'hora per al final, després que la cita s'hagués endurit en excès pel joc massa físic dels uruguaians. La jugada la va iniciar Villa, que havia sortit al segon temps; l'asturià la va cedir per a Cesc, que va signar una excel·lent assistència perquè Pedro, al segon pal, anotés el tercer i signés la rúbrica al tràmit que Espanya va solucionar a Doha.