El Girona no acaba d'arrencar aquest 2013. Després sumar només un punt al camp del Castella, ahir els de Rubi van caure amb claredat davant el Sabadell en un partit per oblidar. Res va funcionar i, en canvi, als vallesans els va sortir tot.

Els gironins mai van trobar-se còmodes en un terreny de joc negat per la pluja i van veure com se'ls complicava l'empresa en només cinc minuts a la primera part: els que van necessitar Moha i Hidalgo per deixar encarat el partit abans del descans (2-0, m.33). Aquest cop no hi va haver ni èpica ni miracle com al Miniestadi per al Girona, que va encaixar el tercer només començar la segona part. El bany, mai millor dit, va ser absolut del Sabadell, que no es va atemorir amb el 3-1 de Luso i amb un gran gol de Lanzarote va sentenciar definitivament. La derrota fa que el Girona entri per primer cop en un sotrac de resultats. No és una crisi, ni molt menys, però sí un toc d'atenció seriós per a un equip que ahir no va semblar que fos un candidat a lluitar per l'ascens.

Amb la intenció de donar un bon cop d'efecte davant un rival directe, Rubi va apostar d'entrada per retornar la titularitat a Jandro i a Benja. A la banqueta s'hi van quedar Juanlu Hens i Acuña, titulars a Valdebebas, mentre que Jofre es va mantenir a l'onze. Sobre un terreny de joc molt pesat i alhora ràpid per la pluja ambdós equips van tenir dificultats per posar en pràctica el seu habitual joc de combinació. Gairebé vint minuts van fer falta per veure la primera aproximació d'un dels dos equips a l'àrea rival. Va ser després d'una acció en què Jofre va demanar penal i que Felipe va finalitzar amb un xut alt desviat. Seria pràcticament l'única.

Cinc minuts fatídics

El partit brillava per l'absència d'ocasions i es feia avorrit. La consigna de Carreras era pressionar la sortida de la pilota dels gironins per, aprofitant la irregularitat de la gespa, mirar de forçar alguna errada. Al llindar de la mitja hora i sense haver fet absolutament res en atac, els vallesans van mossegar. I amb força. En només 5 minuts el Sabadell va deixar el partit vist per a sentència amb dos gols de Moha i Hidalgo. El marroquí no va fallar a l'habitual cita del gol de l'ex i va aprofitar una centrada de Ramírez per obrir el marcador.

Amb els jugadors del Girona encara en estat de xoc Hidalgo es va jugar el físic per empènyer, novament, la pilota al fons de la xarxa. Va ser després d'una centrada de Moha que Hidalgo va deixar perquè Lanzarote rematés a plaer. Mallo va salvar el gol però i després d'un mal refús de Jose, el jugador local només va haver de posar el peu per fer el 2-0. Si bé és cert que abans del gol de Moha el Girona havia fet quelcom -poc- més que el Sabadell, els vallesans van rendibilitzar al màxim les seves aparicions. Amb només un parell d'ocasions comptades, al Sabadell se li va posar fàcil un partit que semblava d'entrada d'allò més complicat. Hi va influir també la tarda espessa de la defensa gironina que, sobretot en l'acció del segon gol, va quedar en evidència.

No estava tot perdut però les sensacions no eren les del Mini ,on l'equip va remuntar un 4-1 i s'assemblaven més a les d'Alcorcón, on els gironins van ser atropellats (4-1). Així seria.

El domini no estava sent aclaparador però l'efectivitat dels vallesans va deixar el Girona tocat gairebé de mort. Quedaven 45 minuts per a l'èpica en un terreny de joc cada cop més empantanegat per la pluja. Rubi va sacsejar l'equip a la mitja part amb l'entrada d'Eloi Amagat i Acuña per Migue i Jofre. Amb la reestructuració Luso va passar al lateral i Jose a l'eix. Tot per intentar l'heroica com fos. De res va servir. Als cinc minuts i després d'un tímid intent d'Eloi, Hidalgo, amb la cuixa, va rematar al fons de la xarxa una centrada d'Uli Dávila.

El 3-0 sentenciava el partit tot i que el Girona retallaria distàncies un minut després amb un cop de cap de Luso a la sortida d'un córner. Les esperances van esvair-se de seguida amb un gol de bandera de Lanzarote. El barceloní va superar Mallo amb una plàstica vaselina que va fer treure els mocadors blancs a l'estadi. La defensa del Girona feia aigües per tots costats i el Sabadell ho aprofitava. Tant, que després d'una altra pèrdua de pilota de Jose, Moha va tenir el cinquè a les botes. El marroquí, però va espatllar l'índex d'efectivitat immaculat dels locals en rematar fora. Amb el matx dat i beneït i el goal average ?perdut, la sagnia podia haver estat més grossa si no hagués estat per les bones intervencions de Dani ?Mallo.