La Unió es presenta a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol per inscriure´s a la lliga de 3a Divisió de la temporada vinent, djavascript:cargarFckEditor('pTexto');esprés de cinc ascensos consecutius des del pou del futbol regional i d´una excursió envejable a 1a Catalana que l´ha dut a posar-se a la butxaca el títol a tres jornades per al final després de golejar el Guíxols a domicili (1-4) quan en feia prou amb un sol punt per ser campió. Els noranta minuts a Sant Feliu es recordaran pel hat-trick de Pol Compte (9´, 10´ i 45´) i perquè el Figueres ha hagut de sobreposar-se a un bonic gol en fred de Nierga (3´). Després, els unionistes han sabut administrar la il·lusió de no voler esperar una setmana més i han estat un cicló. Una assistència de Cruz des de l´esquerra l´ha endreçat el menut golejador blanc-i-blau a la xarxa (9´). I en un pim-pam-pum, el segon. Un mal rebuig del porter Carlos ha caigut als peus de Pedro, que ha preferit enviar-la a Pol perquè aquest fes una vaselina que ha suposat l´1-2 just en l´acció següent (10´). El Guíxols ha pogut igualar poc després, però el travesser ha tornat el tir de Medina (12´). D´aquí fins al descans, la Unió ha fet el que ha volgut, fins que després de dues rematades desviades de Teixi (20´ i 24´), Pol ha copiat la seva segona diana i ha establert l´1-3 damunt la botzina.

Amb el cava ja al vestidor, el segon temps sobrava. El Guíxols ni tan sols ho ha intentat, i només restava comptar els minuts que faltaven per al xiulet final. Una rematada de Murga que no ha estat gol de miracle (56´) i l´1-4 de Ricard Ferrer (66´), recollint una pilota perduda dins de l´àrea, han amanit la festa dels unionistes, que han esclatat a pocs minuts per a les set de la tarda celebrant un títol que s´han fet seu amb una dosi de sacrifici, geni, esforç i encert impecables. Després, taps de suro al cel de Sant Feliu, remullades per a tothom i múltiples abraçades entre jugadors, tècnics, directius i, fins i tot, familiars, que no han fet res més que fer evident que la Unió, ha tornat!

AD Guíxols: Carlos, Chicho, Pedregosa, Cervera, Poderoso, Peque, Guille (Uri, 46´), Medina (Manu, 80´), Nierga, Pau Sala (Xavi Mora, 73´) i Tena.

UE Figueres: Reig, Ricard Ferrer, Murga, Cruz, Pol Compte (Feixas, 63´), Moñino, Grau (Jairo, 69´), Teixi, Argi (Sile, 77´), Pedro i Adrià Serra (Luque, 77´).

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla. Ha amonestat Peque i Nierga, del Guíxols, i Murga i Cruz, de la Un ió. Ha expulsat Poderoso (70´) i Peque (85´), dels locals, per doble amonestació, i Moñino (85´), de la Unió, amb vermella directa.

Gols: 1-0: Nierga (3´); 1-1: Pol Compte (9´); 1-2: Pol Compte (10´); 1-3: Pol Compte (45´); 1-4: Ricard Ferrer (66´).

Espectadors: Uns 400.