Una demostració de coratge de l'Atlètic de Madrid, en inferioritat numèrica durant gairebé mitja part, i un polèmic gol de penal del portuguès Simao Sabrosa, en el seu comiat rumb al Besiktas turc, han donat avantatge al conjunt madrileny en l´anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, eliminatòria que els enfronta a l´Espanyol. En qualsevol cas, l´eliminatòria queda molt oberta i tot es decidirà a Cornellà al partit de tornada.

L´Atlètic de Madrid va dominar bona part del partit, fins i tot quan José Antonio Reyes va ser expulsat en una jugada molt polèmica al minut 40 de la primera part, i malgrat que a l´inici del matx l´uruguaià Diego Forlán es va lesionar.

Tot i que a l´inici de la primera part l´Espanyol va arribar a plantar-se diverses vegades a la porteria de David de Gea, poc a poc l´equip blanc-i-vermell va anar prenent el domini del partit.

Va ser llavors quan l'Atlètic, ja sense Forlán sobre la gespa per un esquinç de turmell, va prendre el comandament del duel, dirigit en les seves accions ofensives pel talent de Reyes, amb passades mil•limètriques a l´espai per als seus companys i amb la seva qualitat habitual en el regat, i per l'argentí Kun Agüero, molt actiu en l'atac.

A la mitja hora va arribar l´únic gol del partit, en una acció de l'extrem andalús que va obligar Amat a fer falta fora de l´àrea. L´àrbitre, però, va entendre que havia estat dins el rectangle i va assenyalar un penal que va transformar Simao, en el seu últim gol amb l'Atlètic abans de prendre rumb al Besiktas turc (m. 32).

Tot pintava bé per a l'equip madrileny, encara més quan una parada de De Gea a xut de l'argentí Osvaldo va evitar la reacció immediata de l'Espanyol, però una jugada va interrompre les bones sensacions de l'Atlètic: l'argentí Dátolo va cometre falta sobre Reyes i va donar a propòsit un potent puntada de peu a la pilota contra el cos de l'extrem, que es va regirar i va ser expulsat amb una rigorosa vermella directa.

El partit, tancat sense més sobresalts el primer temps, va entrar en la segona meitat amb un pronòstic incert, amb els locals amb més de 45 minuts per davant amb un jugador menys i amb la missió de mantenir la seva avantatge per al xoc de tornada a Barcelona davant un rival que havia d'oferir més per a, almenys, empatar el xoc.

El duel va guanyar en tensió, en baralla a cada pilota, amb l'Atlètic encomanat a la seva fiabilitat defensiva dels últims partits, a les parades de De Gea, una d'elles espectacular a un cop de cap d'Osvaldo, i als contraatacs de l'argentí Kun Agüero, sol contra tota la defensa de l'Espanyol a la recerca del segon gol. Al final, però, el marcador ja no es va moure més i ara tot es decidirà al partit de tornada a Cornellà.