Alerten de la presència de plàstics en croquetes congelades de Bonpreu, Eroski i Altesa

Han estat distribuïdes per tota Espanya, inclosa Catalunya

Unes croquetes, en una imatge d'arxiu.

Unes croquetes, en una imatge d'arxiu. / Freepik

Europa Press

El Departament de Salut del govern basc ha alertat de la possible presència de fragments de plàstic en croquetes de bolets congelades de les marques Bonpreu, Altesa i Eroski, distribuïdes per tota Espanya, inclosa Catalunya. Es recomana als qui tinguin en el seu domicili aquests productes s'abstinguin de consumir-los mentre que l'empresa fabricadora està procedint a la retirada del producte del mercat.

Segons la informació disponible, els productes han estat distribuïts a Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, La Rioja, Madrid i País Basc.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

El primer dels productes en els quals s'ha detectat la possible presència de fragments de plàstic correspon a la bossa de 350 grams de 'Croquetes de ceps' de Bonpreu; lots: 40111 (data de consum preferent dec-25), 31122 (data de consum preferent oct-25) i 40124 (data de consum preferent dec-25). El segon producte són les croquetes de bolets boletus edulis d'Altesa; lot: 31108 (data de consum preferent: abril-25) i l'últim serien les croquetes de boletus edulis d'Eroski; Lots: 30610 (data de consum preferent nov-24) i 31122 (data de consum preferent abril-25).