Feijóo: "L'amnistia no és la convivència, és la conveniència"

El president del PP recrimina a Sánchez que parli de "defensar la democràcia": "Ell colonitza les institucions"

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en la 26a Interparlamentària del PP celebrada a Galícia

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en la 26a Interparlamentària del PP celebrada a Galícia / x

ACN

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha continuat amb les seves crítiques contra una llei d'amnistia "que era inconstitucional abans del 23 de juliol i ara és un model de convivència". "L'amnistia no és la convivència, és la conveniència", ha volgut deixar clar Feijóo aquest diumenge en la cloenda de la 26a Interparlamentària del PP celebrada a Galícia. "I entre ambdues els espanyols sabem distingir bé i hi donarem resposta a les urnes", ha continuat el líder del PP.

Feijóo també considera que "Espanya està en venda" amb Pedro Sánchez i recrimina al president espanyol que parli de "defensar la democràcia" des de Davos. "I ho diu el mateix que colonitza les institucions democràtiques i de l'Estat", ha etzibat el president del PP.

"El mateix que fa trampes al Congrés dels Diputats, que diu que hi ha dos categories a la Justícia i que està protagonitzant el major retrocés democràtic des de la Transició", ha apuntat Feijóo, que igualment ha acusat Sánchez de "posar militants a RTVE, a l'Agència EFE, al CIS, al CNI, a la Fiscalia General de l'Estat i al Tribunal Constitucional".

"La convivència de Sánchez consisteix a amnistiar uns polítics, sempre que aquests polítics el facin president del govern. La convivència que defensa és seguir convivint a la Moncloa", ha insistit amb ironia el president del PP, que considera que amb el líder del PSOE al capdavant del govern espanyol "tot està en venda". "Comercien amb la qualitat democràtica, amb les institucions, amb els pressupostos generals i amb els drets dels espanyols", ha enumerat Feijóo.

"L'ambició i l'interès personal de Sánchez impedeix descartar cap possibilitat, excepte que actuï amb la responsabilitat d'un home d'Estat", ha ressaltat el líder del PP. "I no és gens estrany, doncs, que l'independentisme estigui absolutament inflat d'una enorme supèrbia.

Ho veiem aquests dies al Congrés", ha reflexionat en veu alta Feijóo. "Sánchez és 'l'ara' de les expectatives independentistes i davant d'això els espanyols ens hem d'unir pel 'mai' a l'independentisme i el 'sempre' a la solidaritat ", ha apuntat el president del PP, que ha reclamat el vot per al candidat popular, Alfonso Rueda, en les eleccions gallegues del 18 de febrer. "És l'única opció perquè el 'sanchisme' no governi a Galícia", ha volgut deixar clar Feijóo.

"Els que no volen que governi el nacionalisme aliat de Bildu i ERC, té una possibilitat de concentrar el vot en el president Rueda. L'alternativa és un multipartit que ni els militants del PSOE votarien", ha manifestat el líder del PP. "Cal treballar a tot gas el 18-F perquè, per un grapat de vots, es pot perdre un govern", ha conclòs Feijóo.