Disparen a la cara a l'exlíder del PP català Alejo Vidal-Quadras al centre de Madrid

L'exlíder 'popular' català està conscient i ha sigut traslladat a un hospital de Madrid

Alejo  Vidal-Quadras.

Alejo Vidal-Quadras. / PARLAMENT EUROPEU ARXIU

Europa Press

L'exlíder del PP de Catalunya Alejo Vidal-Quadras de 78 anys ha rebut un tret a la cara al migdia d'aquest dijous a l'altura del carrer Núñez de Balboa, al barri madrileny de Salamanca, segons van informar fonts policials a Europa Press.

L'exlíder 'popular' català està conscient i ha sigut traslladat a un hospital de Madrid, segons han informat fonts d'Emergències Madrid.

La Policia Nacional està investigant el succés, mentre que la Policia Municipal manté acordonada la zona on han ocorregut els fets.

Una hora abans criticava el pacte PSOE-JUNTS

Una hora abans del que va passar, el mateix Vidal-Quadras publicava a la xarxa social 'X' un comentari contra el contingut de l'acord segellat a Brussel·les pel PSOE i Junts que aplana la investidura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

"Ja s'ha acordat l'infame pacte entre Sánchez i Puigdemont que tritura a Espanya l'Estat de Dret i s'acaba amb la separació de poders. La nostra Nació deixarà així de ser una democràcia liberal per convertir-se en una tirania totalitària. Els espanyols no ho permetrem" , ha escrit.

Alejo Vidal-Quadras va ser president del PP de Catalunya des del 1991 al 1996 i va ser apartat per la direcció nacional del partit després del Pacte del Majestic amb CiU. El seu destí va ser llavors el Parlament Europeu, on va ser elegic europarlamentari en el període comprès entre 1999 i 2014, arribant a ser vicepresident de l'eurocambra.

Tot i això, el gener 2014 va anunciar que deixava de militar al PP, atès que mantenia una postura crítica amb l'expresident del partit Mariano Rajoy, i va passar a Vox, on va ostentar la presidència provisional i va ser cap de llista a les eleccions europees d'aquell any, sense obtenir representació. El 2015 també es va donar de baixa de la formació dirigida per Santiago Abascal.