La Fiscalia demana a Llarena que reactivi les euroordres contra Puigdemont i Comín

El ministeri públic pren la decisió després de la sentència del TGUE que els retira la immunitat

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont durant la sessió plenària al Parlament Europeu en la qual l'Eurocambra ha suspès la seua immunitat, a Brussel·les (Bèlgica), a 9 de març de 2021.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont durant la sessió plenària al Parlament Europeu en la qual l'Eurocambra ha suspès la seua immunitat, a Brussel·les (Bèlgica), a 9 de març de 2021. / Benoit Doppagne - Europa Press

EP/ACN

La Fiscalia ha sol·licitat a l'instructor del procés, Pablo Llarena, que reactivi les euroordres contra l'expresident Carles Puigdemont i el seu exconseller Toni Comín perquè siguin entregats a Espanya des de Bèlgica, on es troben, per poder continuar el procediment penal en contra seu pel referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017.

Els fiscals del procés han fet aquest pas després que el Tribunal General de la UE (TGUE) va aixecar el 5 de juliol la immunitat de la qual gaudien cautelarment tots dos eurodiputats i donava així via lliure al Tribunal Suprem (TS) per reactivar les euroordres.

A més de les euroordres, la Fiscalia ha sol·licitat que s'emeti una ordre de crida i cerca internacional contra tots dos per si calgués tramitar una sol·licitud d'extradició.

La reacció de Puigdemont

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha ironitzat aquest dilluns al matí amb la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem de demanar al jutge Llarena que cursi noves ordres de detenció contra ell i Toni Comín. “Un dia ets decisiu per fer govern a Espanya, l’endemà Espanya ordena el teu arrest”, ha assegurat Puigdemont en un missatge a Twitter on ha compartit la informació sobre la petició de noves euroordres.