Una família amb la dona embarassada i un fill petit; i un germà de Mariscal moren en un accident de trànsit

Un xoc entre dos cotxes causa la mort de Santiago Errando, una embarassada, el seu marit i el fill de tots dos

Dos bombers intenten apagar les flames d’un dels cotxes.

Dos bombers intenten apagar les flames d’un dels cotxes. / BOMBEROS DPZ

M. Calvo / I. Carnicero / D. López

Quatre morts va ser el tràgic balanç del brutal accident de trànsit en què dos cotxes van xocar frontalment divendres a la nit a la carretera nacional N-234, a l’altura de la localitat saragossana de Torralba de Ribota, a només nou quilòmetres de Calataiud. En el sinistre van morir Santiago Errando, germà del dissenyador valencià Javier Mariscal, que conduïa un dels vehicles, i tota la família que viatjava a l’altre.

Aquesta estava composta per Inés Bellido Octavio, directora de Projectes especials de la Cambra de Comerç de Saragossa, que estava «embarassada de cinc mesos» d’una nena que també va morir; el seu marit, Tomás Aróstegui, professor del col·legi Montearagón a la capital aragonesa, i el fill de tots dos, Enrique, que hauria fet tres anys al març i que era al seient del darrere en el moment de l’accident.

A les primeres informacions només s’havien facilitat les inicials de Santiago Errando Mariscal i se sabia que qui anava sol en un dels cotxes tenia més de 60 anys, en portava dos establert al municipi de Cervera de la Cañada, era nascut a València i havia arribat procedent de Madrid. Errando, un rostre conegut al món de la cultura, era germà del popular dissenyador, il·lustrador i dibuixant valencià Javier Mariscal, creador de Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona. 

Es desconeixen per ara els motius que van portar els dos vehicles a xocar al punt quilomètric 267 d’aquesta carretera nacional. En tot cas, ahir encara eren visibles les mostres del brutal accident en aquesta via que connecta Calataiud amb Cervera de la Cañada.