Un pare ha acceptat aquest dijous una condemna de set anys i mig de presó a l'Audiència de Palma després de confessar que va violar la seva filla de 15 anys en diverses ocasions entre 2017 i 2018 i que la va deixar embarassada, sabent que no s'hi podia acostar a causa d'una condemna anterior per abusos sexuals a la mateixa menor.

L'acusat, de 38 anys i empresonat des d'abril del 2018, ha reconegut el fets davant del tribunal de la secció primera. L'home s'ha declarat autor d'un delicte continuat d'abusos sexuals a menor d'edat i d'un altre delicte continuat per saltar-se l'ordre d'allunyament.

Inicialment, s'enfrontava a una petició de condemna de 13 anys de presó. Avui les parts han arribat a un acord en apreciar la circumstància atenuant molt qualificada de confessió, ja que el progenitor es va lliurar en dependències policials el passat 25 d'abril, abans que s'iniciés el procediment penal contra ell.

L'home, que ja va ser sentenciat a dos anys de presó el 2015 per abusos sexuals a la mateixa filla, aquest dijous s'ha conformat amb set anys i sis mesos de presó, tres anys de privació de la pàtria potestat, cinc anys de llibertat vigilada i amb la prohibició d'aproximar i comunicar-se amb la perjudicada durant deu anys i amb els seus altres dos fills, també menors d'edat, durant cinc anys.

La primera pena que li va imposar l'Audiència de Palma de dos anys per abusos es va suspendre per un termini de quatre anys, si bé, en haver reincidit, ara haurà de complir les dues condemnes juntes, és a dir, seran nou anys i mig de presó.

Per aquesta primera sentència, el tribunal el va condemnar també a la prohibició d'acostar-se i comunicar-se amb la seva filla durant cinc anys. El pare acusat aquest dijous ha confirmat que sabia que tenia en vigor aquesta prohibició i que, malgrat això, va acudir en diverses ocasions al domicili en el qual vivia la seva filla a l'illa durant les vacances d'estiu i de Nadal de 2017 i fins a finals d'abril de 2018, quan va ser arrestat i va ingressar a la presó.

El sospitós ha admès també que durant aquestes trobades amb la seva filla, de 15 anys, la va besar, la va sotmetre a tocaments íntims i va mantenir amb ella sexe complet en nombroses ocasions fins que la va deixar embarassada. "Jo sempre he reconegut tots els fets i em vaig lliurar a la policia", ha recalcat aquest dijous el progenitor davant la sala.

La seva filla ha confirmat en el judici a través de videoconferència que va patir repetits abusos sexuals en aquestes dates i que va quedar embarassada d'ell.