Figueres

L’Alt Empordà lidera el creixement dels afiliats a la Seguretat Social a la demarcació

A la comarca, els afiliats han pujat un 2,6% en comparació amb un any enrere mentre que el Baix Empordà, el Gironès i la Selva han crescut un 2,4%, la Garrotxa un 2,3%, la Cerdanya un 1,6%, el Pla de l’Estany un 1,2% i, finalment, el Ripollès un 0,1%

La recuperació de l’activitat econòmica postpandèmia continua ferma a l’Alt Empordà.

La recuperació de l’activitat econòmica postpandèmia continua ferma a l’Alt Empordà. / LEOMARD FOEGHER

Joel Lozano

Totes les comarques de la demarcació de Girona van tancar el mes de gener amb un creixement del nombre d’afiliats a la Seguretat Social respecte al mateix període de l’any passat, segons dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquest increment el lidera l’Alt Empordà, que va acabar el mes de gener amb 56.009 afiliats, un 2,6% més que fa un any. La segueixen el Baix Empordà, el Gironès i la Selva, totes aquestes demarcacions van registrar un increment del 2,4%, la Garrotxa (+2,3%), la Cerdanya (+1,6%), Pla de l’Estany (1,2%) i el Ripollès (+0,1%).

A Catalunya, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va augmentar un 2,8% al mes de gener respecte al mateix període de l’any anterior i es va situar en 3.413.381 persones, segons les dades de l’Idescat.

Tanmateix, en relació amb el desembre del 2022, el nombre d’afiliats ha disminuït (-0,4%) al conjunt de Catalunya, i també ho ha fet a 30 comarques. Entre elles, es troben la majoria de demarcacions de la província de Girona. La caiguda mensual la lidera l’Alt Empordà, on van caure els afiliats a la Seguretat Social un 1,5%. A la Selva i la Cerdanya, els afiliats van disminuir un 1,3% respecte al desembre, al Baix Empordà un 1,1%, al Gironès la caiguda va ser del 0,7%, mentre que al Pla de l’Estany del 0,1%. D’altra banda, el Ripollès v aconseguir tancar el mes de gener amb les mateixes xifres que el mes de desembre, mentre que la Garrotxa, amb un increment del 0,2% és l’única comarca de la província de Girona que va registrar una pujada del nombre d’afiliats.

D’altra banda, a Catalunya, les afiliacions a la construcció van augmentar un 4,1% interanual, el més elevat de tots els sectors en nombres relatius, que representa 8.674 afiliacions més a Catalunya. A més, el sector serveis, que representa el 78,7% de les afiliacions, va augmentar en 81.394 afiliacions al gener respecte al mateix mes de l’any anterior, xifra que representa un increment interanual del 3,0%.